MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Natascha K.

 • Natascha K.Ik heb een vrag. Mijn Duifkruidjes die ik 24 maart geplant heb mogen officieel bij 5 of 6 weken naar buiten. Dus zo rond de 5e zouden ze dan naar buiten gaan.
  Maar ZO zien ze er nog uit. Is dit niet te fragiel nog?
  Er zijn ook plantjes die zijn gaan liggen. Alsof ze niet genoeg kracht meer hebben. Maar toch komen de blaadjes van de Duifkruid er nu wel meer uit.
  Komt dat goed als ik alles een aantal uren per dag naar buiten zet? Of gaan ze definitef naar buiten?
  Zondag 2 Mei om 13:48

17 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Het zijn idd nog heel kleine plantjes ; het probleem is dat planten zich niet aan de officiële datum houden, alles hangt af van temperatuur en vochtigheid.
  Persoonlijk hou ik dergelijke plantjes liever nog wat binnen. Wat ik wel durf te doen, zeker bij dergelijk kleine potjes ( en ik vrees dat sommige tuiniers mij nu gaan verketteren ) is een héél , héél klein beetje bemesting bijgeven.
  Maar dan wel ten hoogste één kwart van de normale dosis. Als de voeding uitgeput geraakt , zullen ze idd niet vlug veranderen, ev wateroplosbare mest
  Buiten zetten zou ook helpen om ze minder fragiel te maken maar dan is het dagelijks een gesleurd en het weer is niet echt betrouwbaar nu
  Zondag 2 Mei om 14:39
 • Bert E. Bert E. Naar buiten overdag op een beschut plekje. Ze hebben optimaal licht nodig. Een beetje mest(🤬Marianne) alleen doen als ze ook buiten staan. Anders rekken ze te veel.Ook geduld is belangrijk.Het is buiten koud en dan blijft de groei achter. Maar dat wordt wel weer ingehaald. Zondag 2 Mei om 15:50
 • Natascha K. Natascha K. Bedankt allemaal voor de tip. Ik heb gisteren weer een beetje geneveld met de plantenspuit met een heel klein vleugje mest. Voor nu lat ik ze nog binnen. Maar misschien morgen even de planten uitlaten haha. Wel jammer dat het nu zo koud blijft. Zou op den duur wel de kap eraf kunnen? Of die ook maar laten zitten nog? Zondag 2 Mei om 16:44
 • Marianne V. Marianne V. Als ze binnen staan ,zeker de kap eraf : die houdt ook licht tegen , ms vandaar dat ze een beetje iel groeien. Zondag 2 Mei om 16:45
 • Natascha K. Natascha K. Oh oke. Tot wanneer moet de kap er dan altijd opblijven? Ik weet wel bij cactussen dat de kap eraf kan zodra ze boven de vloer komen. Maar met dit soort plantjes weet ik dat eigenlijk niet. Geld dat voor alle planten, meteen kap eraf?
  Zondag 2 Mei om 16:49
 • Marianne V. Marianne V. Is bij mij een beetje op het gevoel , ze hebben de kap nodig om te kiemen , maar eenmaal alles gekiemd doe ik het deksel eraf.
  Wat ik dit jaar wél gedaan heb is 's nachts de kap er weer op zetten, eenmaal ze naar de serre verhuisden, gewoon voor dat extra beetje warmte in de koude nachten die gepasseerd zijn.
  Nogmaals , is een beetje op het gevoel 😊
  Zondag 2 Mei om 19:24
 • Natascha K. Natascha K. Ah, oké. Dank je wel voor deze tip. Morgen ga ik mijn kinders de straat op gooien voor een uurtje of 2, 3 en dan grotendeels de kappen er aflaten. Alleen dan nog voor de nacht. Ze beginnen een héél klein beetje te zetten zeg maar. Maar niet genoeg. Ik ga er mee aan de slag. Hartstikke bedankt.
  Zondag 2 Mei om 19:36
 • Natascha K. Natascha K. Plantjes zijn te vroeg naar buiten gegaan en zonder kap. Liggen nu allemaal verwelkt op de aarde. Ik heb ze een shotje gegeven met water met mest en de kap er weer op. Hopen dat het goed komt. Maar denk 't niet. Vorige Maandag om 13:23
 • Marianne V. Marianne V. Het waren idd nog veel te fragiele plantjes om buiten te zetten, zoals ik in mijn eerste antwoord schreef. Mogelijke zijn ze zelfs verbrand door de zon als ze uit een huiskamer meteen in de zon gezet worden.
  Het is eigenlijk gewoon logisch nadenken : als wij een hele winter binnen zitten , zijn wij ook kasplantjes : dus ook voor ons zonbescherming en dikke kledij. Planten zijn daarin niet anders .
  Ik hoop dat ze het redden😊
  Vorige Maandag om 13:35
 • Natascha K. Natascha K. Ik ook. Nu is het vrij fris buiten en weinig zon. Mijn tuin zit half rond op het noorden, noordoosten. Verbranden zal er niet zo snel inzitten denk ik. Officieel moeten/mogen ze naar buiten bij 5 a 6 weken. En dat is nu.. Dus het is een logisch iets. Maar ze hebben gewoon geen goede start gehad. Als dit mislukt doe ik het weer, maar dan eerst maar mijn plantenkamer verder inrichten met een zee van daglicht. Denk dat het dan beter moet gaan.
  Mooi dt ik het niet op ga geven haha. Juist als het fout gaat dan wil ik er net zo lang mee doorgaan tot het lukt.
  Vorige Maandag om 13:57
 • Marianne V. Marianne V. Door te proberen leert een mens iedere keer bij! Succes 👍 Vorige Maandag om 13:59
 • Natascha K. Natascha K. Dat is het hem. Het is levend materiaal. Daar gaat nu eenmaal niet alles in één keer goed. En ik vind dan die studie er omheen wel weer erg leuk.
  Dank je wel. Komt goed.
  Vorige Maandag om 14:02
 • Pascal G. Pascal G. Hoe gaat het met de Callistemon R. zaden, Natascha? Heb je al geprobeerd ze te zaaien? Vorige Dinsdag om 20:45
 • Natascha K. Natascha K. Dat gaat hopelijk binnen een maand gebeuren. Ik krijg mijn vakantiegeld en daarmee wil ik mijn kamertje nog inrichten met daglicht tl balken. Planken tegen de muur en dan kan ik zeker alles zaaien. Ik kan dat nu wel doen, maar ik zie aan die Duifkruid volgens mij wel dat het licht dat ze krijgen gewoon te karig is.
  DUs ik laat het nog even in de envelop zitten en begin eraan zodra alles hangt.
  Ik hoop dan dat ik je nog heel veel mag vragen, want het is allemaal maar spannend, aan zoiets beginnen terwijl ik dus eigenlijk geen groene vingers heb.
  Ben ZO benieuwd of het gaat lukken....
  Vorige Dinsdag om 22:05
 • Pascal G. Pascal G. 'k Heb van dezelfde zaden als welke ik jou opstuurde een beetje overgehouden en half april gezaaid in de kas. Gewoon gezaaid en bedekt met zeer weinig aarde want 't zijn kleine zaadjes. Daarna lichtjes aangedrukt en matig vochtig gehouden. Na 14 dagen opkomst. 't Zijn heel kleine kiemblaadjes maar het belangrijkste is dat de zaden goed zijn. Van zodra de temperaturen beter zijn zou ik ze buiten (onder een afdak) zaaien. Binnen zaaien zou ik niet doen. Vorige Dinsdag om 22:16
 • Natascha K. Natascha K. Zou het niet werken binnen? Ik zou denken dat buiten weer een risico is met vogels die op onderzoek uitgaan.
  Maar als ik ze buiten zet, dan toch wel beter in een kweekkasje? Van ene Dirk had ik al gehoord om het helemaal niet af te dekken, inderdaad vanwege het kleine zaad.
  Wat ontzettend leuk dat je er al resultaat van hebt zeg.
  Vorige Dinsdag om 22:23
 • Pascal G. Pascal G. Zelf ben ik geen voorstander van "helemaal niet afdekken". Heel lichtjes en heel oppervlakkig in woelen met de vingers kan ook. In een kweekkasje mag inderdaad ook. Overdag niet afsluiten en de aarde matig vochtig houden met een plantenspuit. Vorige Dinsdag om 22:31

1 tuinier vindt dit leuk