Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Hat K.Hallo, tuinieren is mijn nieuwe hobby :) en ben echt nog een groentje. Ik heb net nieuwe lavendel geplant in mijn border. Ik heb kalk in de grond gedaan maar ook turf! Nu heb ik gelezen dat turf helemaal niet goed is voor lavendel. Wat moet ik nu doen? Help...
    Woensdag 5 Mei 2021 om 21:40

3 reacties

  • Franca v. Franca v. Als het maar een paar planten zijn, zou ik ze eruit halen en de grond afvoeren en de lavendel opnieuw planten.
    Lavendel plant je zo in de aarde, geen water toevoegen en verder nooit meer water geven.(als de grond héél droog is met planten mag je de aarde waar de lavendel nog niet in staat iets water geven, maar na de regen van nu niet doen).Hooguit als het een vreselijk droge zomer wordt en er in tijden geen regen gevallen is, mag je een beetje water geven. Kalk lees ik ook altijd, maar weet je de zuurgraad van de grond en ik twijfel of dit echt nodig is, ik heb het nooit gedaan. Na de de eerste bloei, de bloemen eruit knippen en een paar cm van het groen, je krijgt dan een 2 de bloei. Voor de winter de lavendel wat inkorten zodat hij netjes de winter ingaat ( niet te kort) en begin maart goed kort snoeien, maar niet in dood hout knippen, dan schiet hij niet meer uit.
    Donderdag 6 Mei 2021 om 08:04
  • Hat K. Hat K. Dank je wel voor je antwoord! Ik heb er nu nog maar eentje geplant gulukkig. Ik ga de lavendel eruit halen en opnieuw planten.
    Donderdag 6 Mei 2021 om 10:25
  • Franca v. Franca v. Succes, het is echt een makkelijke plant, je hoeft er eigenlijk niets aan te doen, in Frankrijk groeien en bloeien ze ook in de hitte. Hij staat toch wel lekker zonnig? Alleen goed snoeien is belangrijk anders verhout hij helemaal. Graag gedaan.
    Donderdag 6 Mei 2021 om 10:35