Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

8 reacties

  • Rosette B. Rosette B. Bij mij was vorig jaar het gazon aangetast. Ik heb ze bestreden met aaltjes, besteld online, firma weet ik niet meer. Is goed gekomen. Beste is toe te passen op vochtige bodem.
    Zondag 9 Mei 2021 om 13:24
  • Pascal G. Pascal G. Dat was ook mijn eerste gedacht, Rosette. En 'k heb ook wat opzoekingswerk gedaan. Blijkbaar gebruik je deze het best vanaf sempember?
    Zondag 9 Mei 2021 om 21:35
  • Rosette B. Rosette B. Ja, ik heb het gebruikt in september, toen was ook de schade duidelijk. Mijn eerste idee was dat het gazon verbrand was door de zon. Kan ook vanaf augustus maar het moet wel op vochtige grond en vorige zomer was er weinig vocht te bespeuren. Nu trouwens ook niet, wacht nog altijd op een stevige regenbui.
    Maandag 10 Mei 2021 om 07:30
  • Pascal G. Pascal G. Hier hebben we de afgelopen dagen aan stevige regenbuien nog geen gebrek gehad.😀 'k Ga wachten tot september als er geen ander alternatief is. Nu ziet het gras er nog redelijk uit maar hier en daar zie je (op de plaatsen waar er veel zitten) lichtere plekken. Ze zitten (uiteraard telkens andere generaties) hier al meerdere jaren maar nu zijn het er meer dan anders.
    Maandag 10 Mei 2021 om 20:41
  • Rosette B. Rosette B. Pascal, heb je al eens gelezen dat lookextract zou helpen? Zou je ev. zelf kunnen maken om eens te testen, wordt ook gebruikt tegen slakken. Op mijn Hosta's gebruik ik het maar moet wel dikwijls herhaald worden.
    Maandag 10 Mei 2021 om 21:14
  • Pascal G. Pascal G. voor Engerlingen heb ik het al maar niet voor Emelten. Heb je een link?
    Dinsdag 11 Mei 2021 om 20:50
  • Rosette B. Rosette B. Ik heb geen link maar vooraleer aaltjes te kopen was ik op zoek gegaan naar de samenstelling van Tipulex. En in de rand werd soms het gebruik van knoflook vermeld.
    Dinsdag 11 Mei 2021 om 22:35
  • Pascal G. Pascal G. Ja, daar heb ik ook naar gekeken. 😃
    Woensdag 12 Mei 2021 om 20:25