Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Filip L.Hallo,
    Dit voorjaar is het mij gelukt om stekjes te nemen van de Brugmansia's die ik in de tuin had staan. Vandaag heb ik die stekjes die al een paar keer naar een grotere pot verplant zijn buiten geplaatst.
    Maar wat is eigenlijk de beste plaats voor deze planten?
    Ik zie de bladeren nogal heen en weer gaan in de wind.
    Maar volle zon lijkt me ook geen optie.
    Zaterdag 15 Mei 2021 om 09:24

9 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Ik vrees dat je in Oostende de wind niet echt kan vermijden , Filip πŸ˜‰Een minder eindige plaats zal resulteren in mooier blad ( niet geschonden door de wind) maar de plant zelf heeft er geen last van.
    Ik heb de mijne jaren geleden met spijt weggedaan omdat ik ze op warme dagen onvoldoende water kon geven , wat resulteerde in kale takken met bloemen maar geen blad.
    Zaterdag 15 Mei 2021 om 10:54
  • T. A. T. A. Volle zon vinden ze lekker. Dagelijks water en wekelijks vloeibare mest. Wel een stok ernaast zetten en vasbinden. Bij mij groeit een stek in een jaar ongeveer 2 meter. Soms 40 bloemen tegelijk op 1 plant. Mijn favoriete plant.
    Zaterdag 15 Mei 2021 om 21:18
  • Pascal G. Pascal G. Welke potinhoud gebruik jij voor jouw Brugmansia's, Ani?
    Zaterdag 15 Mei 2021 om 21:32
  • T. A. T. A. Minimaal 20 liter.
    Zondag 16 Mei 2021 om 19:56
  • Pascal G. Pascal G. 'k Heb mij er vandaag eentje gekocht, alsook een grote pot natuurlijk. 50 a 60 liter potgrond kon er in. Omdat ik weet dat deze boompjes heel veel water vragen heb ik bovenaan nog een ruime boord vrij gelaten.
    Zondag 16 Mei 2021 om 20:57
  • Filip L. Filip L. Bedankt voor de reacties. Ik heb ze in potten van 40*40*40cm geplaatst
    Zondag 16 Mei 2021 om 22:47
  • Pascal G. Pascal G. We zullen wel zien wat het geeft met de potmaat, Filip. 't Is voor mij ook een beetje zoeken. Wat ik wel weet (van vroeger)is dat een te kleine pot bij winderig weer makkelijk omver valt en dat het dan moeilijker is een mooie plant te bekomen. Ik zie dat je potten hebt met een bovenrand welke naar binnen plooit. 'k Heb er ook zo enkele. Het nadeel bij deze potten is dat het bij sterk wortelende planten zeer moeilijk is de wortelkluit er terug uit te halen.(Dit kan nodig zijn bij vergroten van pot of vernieuwen van de potgrond).
    Maandag 17 Mei 2021 om 22:01
  • Marianne V. Marianne V. Sedert enkele jaren gebruik ik mijn potten met rand naar binnen als reuze cache-pot ! Ik heb voor allemaal potten gezocht die net iets kleiner zijn en op de rand steunen . Plant verpotten is gewoon binnenpot eruit halen en andere erin
    Gedaan met gesukkel om te verplanten . We zijn ooit met 3 pers ongeveer anderhalf uur bezig geweest om een trachycarpus die in de volle grond moest ,uit zijn pot met binnenrand te krijgen. Plastieken pot van 100€ breek je niet dus was een gesukkel van jewelste! Sedertdien slimmer en practischer geworden 😊
    Mss een tip voor in het vervolg .
    Maandag 17 Mei 2021 om 22:19
  • Pascal G. Pascal G. Ik gebruik die potten voor mijn canna's en dat is ook ieder jaar een geworstel om ze er uit te halen. Voor dit jaar was ik hetzelfde van plan als wat jij doet Marianne maar 'k ga tussen de plastieken pot en de vierkante bak ook aarde steken.Dat gaat ervoor zorgen dat de pot (en voor canna's is dat wel belangrijk) niet zo snel uitdroogt.
    Zeker nu het zo weinig regent. πŸ€£πŸ˜‚
    Maandag 17 Mei 2021 om 22:31