MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Groen G.Kan iemand mij adviseren met de snoei van mijn Japanse esdoorn? Hij hangt bijna op de grond.

  Klopt het dat het pas vanaf 21 juni kan?

  En HOE snoei ik hem? Hij heeft geen opgaande takken, slechts horizontale die zich steeds via een Y-splitsing vertakken. Snoei ik alleen de zijtakken en houd ik de hoofdtak in stand, dan wordt ie wellicht wat saai? Maar hoe bepaal ik welke zijtakken ik ga snoeien?
  Zondag 16 Mei om 15:00

3 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Als je snoeit hou je een bepaalde vorm voor ogen ; wil je dat je boom meer hangt , dan knip je de bovenste tak van de 'y' af en anders omgekeerd .De meeste bomen splitsen door te snoeien maar heb bij mijn Acers al ondervonden dat ze niet zo makkelijk doen.
  Zijn het slappe , afhangende takken , dan kan een stok of ijzerdraad zoals bij een bonsai ms helpen om hem in vorm te krijgen.
  Ik heb zelf aan één van mijn vier al touwtjes gebonden om de takken wat op te trekken tot ze voldoende verhout waren. Weet niet of je met deze aanwijzingen iets bent , maar wou het toch maar meegeven 😊
  Zondag 16 Mei om 16:37
 • Bert E. Bert E. Het snoeien na 21 juni klopt ook. In het voorjaar snoeien zorgt ervoor dat de takken gaan "bloeden". Zondag 16 Mei om 16:41
 • Groen G. Groen G. Bedankt voor de tips Marianne en Bert!

  Ik had ook gelezen dat ze niet opnieuw uitlopen daar waar je snoeit, zoals bij andere houtige gewassen wel het geval is. En dat je daarom niet zomaar een tak kunt halveren.
  Zondag 16 Mei om 17:15