MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Sonja H.Een jaar geleden maakte onze oudste dochter een filmpje van die schattige wezeltjes aan het begin van onze dijk.... Ik vind ze nu echt niet zo schattig meer !
  Zondag 6 Juni om 22:04

6 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Ik dacht dat die groter waren. 'k Heb er vroeger nog gezien in de Ardennen. Zondag 6 Juni om 22:18
 • Sonja H. Sonja H. De wezel is een lang dier met een klein lichaam. Een volwassen dier is circa 4 tot 5 centimeter dik en 16,5 tot 24 centimeter lang[2]. De staart is ongeveer 6 centimeter. Vrouwtjes zijn een stuk kleiner dan mannetjes. Mannetjes worden 16,6 tot 31,4 centimeter lang, met een staartlengte van 6 tot 12,5 centimeter en een gewicht van 54 tot 73 gram, vrouwtjes hebben een kop-romplengte van 14,8 tot 18,1 centimeter, een staartlengte van 3 tot 8,8 centimeter, en een gewicht van 30 tot 35 gram. Bovendien zijn in het zuiden van Europa wezels iets groter dan in het noorden, en kan de gemiddelde lengte per regio verschillen.

  Wezels hebben een roodachtig tot kastanjebruine rugzijde en een witte buikzijde, waarbij de grens tussen de kleuren onregelmatig is. In het hoge noorden worden wezels in de winter (gedeeltelijk) wit, maar in Nederland en België worden ze niet zuiver wit. De witte vacht dient als camouflage. Wezels hebben een witte vlek op de keel en hebben een bruinrode staart. De staart heeft geen zwarte punt, zoals bij de grotere hermelijn, die verder veel op de wezel lijkt.
  Zondag 6 Juni om 22:20
 • Pascal G. Pascal G. Hier staat wel alles in vermeld. 😃 Zondag 6 Juni om 22:32
 • Guy G. Guy G. Ooit gezien in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke(Oost-Vlaanderen).Enorm vlug,leeft als een roofzoogdier.Het eet ,of beter jaagt op kleine zoogdieren,muizen,woelmuizen,kikkers,zelfs kleine konijnen.Echt een rovertje. Zondag 6 Juni om 23:45
 • Pascal G. Pascal G. Hier heb ik ze nog niet gezien, maar het lijkt me niet echt een gemis?😃 Eekhoorntjes zien we hier wel al eens.
  @ Sonja Hiemstra
  Het diertje welke ik destijds in de Ardennen gezien heb zal een Hermelijn geweest zijn.
  Vorige Maandag om 09:06
 • SE C. SE C. Ik zie regelmatig iets bruinroods door de tuin rennen en dat is dan geen eekhoorn.
  Maar of dat dan een wezel, hermelijn, steenmarter of bunzing is weet ik niet!
  Mijn opa had ook kippen en klaagde altijd steen en been over die beesten!
  Vorige Maandag om 10:52