MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Frank en Saskia D.Bemesten.. waarmee?!

  Als het gaat om tuinplanten bemesten kun je dat, volgens mij, op diverse manieren en met verschillende materialen doen; met compost, met kunstmest, koemest korrel, vloeibare voeding etc.

  Wat is nu de beste manier en waarmee kunt je dat, in een standaard
  (Dakterras)tuin, doen?
  En doe je alle planten met hetzelfde bemesten of juist niet?

  Wat is júllie ervaring hiermee en welke tips heb je voor ons?
  Alvast bedankt­čĹŹ Leerzaam!

  Woensdag 23 Juni om 21:20

3 reacties

 • T. A. T. A. Bemesten komt pas in tweede instantie. Zorg eerst dat de basis goed is, dwz dat de aanwezige aarde van goede kwaliteit is. Vervang zonodig een deel. Wanneer dit in orde is, dan is bemesten veel minder actueel. Verschillende planten kennen verschillende bemesting adviezen. Dus een algemeen advies is er mijns inziens niet. Sommige planten mag je stevig voeren , zoals rozen, en andere overleven een bemesting niet, zoals kattenkruid. Zoek de bemesting dus uit per plant. Donderdag 24 Juni om 11:47
 • Groen G. Groen G. Ik bemest niet, maar probeer de beplanting af te stemmen op de grondsoort en de plaats.
  Dakterrasplanten staan vaak in pot? En in de volle zon? Dus drogen snel uit.
  Vul de potten goed met de juiste grond en doe er hydrokorrels onderin tegen het uitdrogen. Toen ik nog alleen een dakterras had, gaf ik in de zomer iedere dag water. Liefst regenwater, dus als je plaats hebt voor een regenton?
  Zaterdag 26 Juni om 10:24
 • Frank en Saskia D. Frank en Saskia D. dank voor de reacties.. (Y) Ik begrijp wat jullie bedoelen. Ja, we hebben potten, zinken spul en bakken op het terras waar we gewone bemeste aarde in hebben gedaan. Ook hebben we in het voorste betonnen deel van het dakterras een tuintje aangelegd ook met gewone bemeste tuinaarde. Omdat we gewoon een tuintje wilde zonder echt tuiniers kennis te hebben, hebben we gewoon het e.e.a. aangeschaft en neergezet. Nu, wat later, hebben we ontdekt dat dat niet zomaar altijd gaat en zijn we bewuster aan het kijken en handelen. We geven alles in het najaar en voorjaar koemestkorrels en sommige kalk. En door deze en andere sites leren we veel. Bijvoorbeeld dat de Meisjesogen nu (nog) niet bloeien omdat ze gewoon te nat staan in het tuintje.. We hebben onlangs een fles DCM Vloeibare meststof Huis & Tuin gekocht maar ik twijfel nu of we dit zomaar kunnen geven..??
  Inderdaad ook een regenton staan en moeten ook bij ons zeer regelmatig watergeven.
  Dinsdag 13 Juli om 21:53