Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Marianne V.Er wordt algemeen gezegd dat planten die te droog staan gevoeliger zijn voor meeldauw ! Dit lijkt me dit jaar niet bepaald het geval en toch heb ik zopas enkele uitgebloeide akeleien ontdekt die al helemaal onder de meeldauw zaten....en mijn munt( in bakken) heb ik mogen afknippen en wegdoen.
    Maar in de kelder stond nog een prima middeltje met dank aan de koetjes : MELK!!!!! ( Tip van Rosette Bernaerts😉)
    Heb meteen alle kaardenbol een preventieve melkdouche gegeven alsook de Acanthus. Die twee soorten hebben ieder jaar weer prijs.
    Ik weet niet of de melk zal helpen tegen andere schimmels maar mijn zwarte stokroos zit op twee dagen tijd vol roest dus die heeft ook een veeg uit de pan, sorry, melkspuit ,gekregen 😁 onder het mom van baat het niet dan schaadt het toch ook niemand.
    Nu nog de hypericum. Daar ben ik ook op tijd bij om preventief te spuiten.
    Laat de zon nu maar de rest van het werk doen want het zou de combinatie van de melkeiwitten en het zonlicht zijn dat de schimmelwerende werking heeft ,heeft wat opzoekwerk me vorig jaar geleerd.
    Donderdag 8 Juli 2021 om 11:03

7 reacties

  • Guy G. Guy G. Ik heb uw goede raad opgevolgd,Marianne en heb m'n Clematis "Gravetye Beauty" zonet een goeie melk-waterdouche gepresenteerd.
    Donderdag 8 Juli 2021 om 11:13
  • Marianne V. Marianne V. Prima Guy, maar vooral regelmatig herhalen : werkt alleen door contact, het is geen systemisch fungicide dat door de plant opgenomen wordt zoals veel in de handel te verkrijgen chemische middelen
    Donderdag 8 Juli 2021 om 11:30
  • Guy G. Guy G. Mag ik Uw e-mailadres Marianne,a.u.b.? want via m'n I-Pad lukt het blijkbaar niet; wat de bonte specht betreft.
    Donderdag 8 Juli 2021 om 11:30
  • Guy G. Guy G. We proberen het filmpje door te sturen...1e poging niet gelukt.Fingers crossed.
    Donderdag 8 Juli 2021 om 11:54
  • Rosette B. Rosette B. Marianne, ik denk dat meeldauw meer voorkomt op planten die droog staan na een vochtige periode. Wat nu toch wel op veel plaatsen het geval is en waardoor we meer meeldauw krijgen. Een tip voor roest: Coca cola spuiten. Ik heb het gedaan op mijn stokrozen maar die zaten al helemaal onder de roest, dus ik weet niet of het echt werkt, misschien bij het begin van de aantasting. Ik houd mijn rozen in de gaten, als het daar verschijnt krijgen ze ook een spuitdrankje.
    Donderdag 8 Juli 2021 om 12:35
  • Marianne V. Marianne V. Thx Rosette, als de melk eraf geregend is probeer ik de cola op de stokrozen. Een mengsel van de twee maken op de plant ga ik nog niet meteen doen want melk met cola ..... Net 😁
    Donderdag 8 Juli 2021 om 12:43
  • Marianne V. Marianne V. @ Guy : geen filmpje gekregen, ook niet bij de spam.
    Is het bestand niet te groot om te versturen , ms kan je er in dat geval nog wat afknippen
    Donderdag 8 Juli 2021 om 17:30