MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Rosette B.Penstemon barbatus Twizzle Purple. Heeft de winter goed overleefd en bloeit nu uitbundig. 3 jaar geleden gezaaid en bloeide al hetzelfde jaar.
  Zondag 11 Juli om 08:05

9 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Mooi 😊zou hier ook passen .Heb even naar zaden maar ik vind alleen Engelse websites die ze verkopen😔 Zondag 11 Juli om 09:36
 • Pascal G. Pascal G. Zo een zelfgezaaide plant geeft altijd meer voldoening hé? Zondag 11 Juli om 10:05
 • Rosette B. Rosette B. Marianne, veel Engelse zaadleveranciers leveren niet meer aan EU door de Brexit. Ik had verwacht dat dit toch zou goedkomen maar tot nu toe niet. Ik zal proberen zaad te verzamelen. Vorig jaar heb ik het niet gedaan want een nieuwkomer moet eerst de stempel "blijver" krijgen alvorens ik zaad neem. Ik laat wel iets weten.
  Pascale, zelf zaaien is een hobby ,passie geworden. Steeds op zoek naar iets nieuws en dan uitkijken naar het eerste groeipuntje. En een zakje zaad kost meestal niet veel, alleen uitkijken naar de verzendkosten want die kunnen nogal eens de pan uit swingen.
  Zondag 11 Juli om 12:24
 • Marianne V. Marianne V. Dankjewel , Rosette 😊 Zondag 11 Juli om 12:39
 • Pascal G. Pascal G. Ja, dat heb ik ook al gezien, Rosette. Sommige vragen geen verzendkosten en anderen dan weer marginale. Ook ik probeer zoveel als mogelijk zelf zaden te verzamelen. Met gekochte zaden kom ik toch regelmatig slechte kwaliteit tegen. Daarnet heb ik wortelscheutjes van cordyline australis Red star uitgeplant. Dit heeft niets met zaaien te maken maar 'k ben toch benieuwd of dit gaat lukken. Zondag 11 Juli om 22:39
 • Rosette B. Rosette B. Pascal, in het verleden heb ik nooit slechte kwaliteit van zaden gehad. Vorig jaar de 1e keer dat sommige zaden niet waren wat ik gevraagd had. Ga je die Cordyline in volle grond zetten of houden als potplant? Ik heb de purpurea maar durf die niet in volle grond te zetten en het wordt zoeken om nog een overwinteringsplaatsje te vinden, te veel potten. Maandag 12 Juli om 07:54
 • Pascal G. Pascal G. Ik heb 2 Cordylines in volle grond staan.

  Bij de Red Star: Als de temperatuur onder de -2 gaat worden (gedurende de vorstperiode) de bladeren samengebonden en gaat er een vorstvlies rond. Na ongeveer 7 jaar moet je de plant vervangen want dan beginnen de bladeren grauwer te worden en heb je een plant van meer dan 2,5 meter hoog.(dit vervangen is net gebeurd(de wortelscheuten komen van de oude plant)).
  Ik weet hoe snel ze groeien dus kan me goed voorstellen me goed voorstellen dat je ze niet lang in pot kan houden.

  Bij de groene: Als de temperatuur onder nul gaat doe ik hetzelfde als bij de vorige maar hier gaat er eerst een verwarmingskabel en dan pas het vorstvlies rond.
  Maandag 12 Juli om 18:27
 • Rosette B. Rosette B. Dank Pascale voor deze informatie. Zal het volgend jaar toch maar eens wagen om hem in de grond te stoppen en dan maar hopen op een niet al te strenge winter. Dinsdag 13 Juli om 07:33
 • Pascal G. Pascal G. Dat lijkt me het beste. Ze groeien veel te snel om lang in pot te houden. Hier heeft de plant altijd in volle grond gestaan. Eens ze naar hun maximum hoogte gaan merk je dat de plant trager nieuwe bladeren aanmaakt en dat de bladeren grauwer worden. Dit is een foto van vorig jaar. Intussen is deze plant vervangen.
  https://www.mijntuin.org/garde...
  Dinsdag 13 Juli om 20:40

3 tuiniers vinden dit leuk