Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Saskia H.Ik heb op internet gezocht, maar ik kan het niet vinden! Wie, oh, wie, weet wat dit onkruid is? Het groeit met 2 - 5 ranken uit 1 wortel, kan tot 2 meter hoog worden, en hoewel ik altijd hoopte op bloemen, komen er alleen maar een wat rare gelige 'knopjes' uit. Het tiert welig in mijn tuin.
    Vrijdag 23 Juli 2021 om 19:18

8 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Guldenroede, kan idd 'onkruid-allures' krijgen 😀
    Vrijdag 23 Juli 2021 om 19:22
  • Rein R. Rein R. Canadese Fijnstraal. of een variant daarvan. Er is een handige App om met een foto je planten te bepalen. PlantNet
    De Can Fijnstraal kenmerkt zich door de fijne haartjes aan de zijkant van de bladeren. Op de foto niet te zien.
    Onkruid? Familie der Asteraceae
    Vrijdag 23 Juli 2021 om 21:10
  • Marianne V. Marianne V. Ok , rein , je hebt gelijk , had niet goed naar de bloeiwijze gekeken. Alleen : ik wil ze beiden niet in mijn tuin omdat ze "onkruid allures " hebben waarmee ik bedoel dat ze zich zo vrolijk verspreiden dat je er zelf op den duur níet meer vrolijk van wordt😉
    Vrijdag 23 Juli 2021 om 21:21
  • Roos T. Roos T. Ik heb het lang geleden met veel moeite kunnen verwijderen.Zat al tussen veel andere planten en dat tussen wortels daar uitpeuteren wat geen grapje.Bij mij komt het de tuin nooit meer in,Tenzij er betere soorten zijn.
    Zaterdag 24 Juli 2021 om 09:03
  • Rein R. Rein R. Deze soort was nieuw voor mij. Daarom had ik het ook via plantnet opgezocht. Hier op droge zandgrond eigenlijk geen probleem. Is gemakkelijk te verwijderen. De plant begint nu te bloeien, en het zijn miniscule witte bloempjes. Ik vraag me wel af, waar de plant vandaan komt.. Zal wel niet uit Canada zijn komen overwaaien. :)
    Zaterdag 24 Juli 2021 om 10:13
  • Saskia H. Saskia H. Hallo allen, Dank voor jullie reacties! Ik hou het dus maar op een Fijnstraal soort (het wordt misschien wat te hoog voor de Canadese variant). We hebben een tuin 'georven' en ik ben nog altijd in kaart aan het brengen wat er nu in staat. In principe vette kleigrond, maar gezien de bergen Heermoes flink uitgeput. Dus we hebben nog wel wat werk te doen.
    Zaterdag 24 Juli 2021 om 10:35
  • Rein R. Rein R. Nou, de Canadese variant wordt juist hoger dan de rest, je kan op deze site de diverse soorten Fijnstraal zo vinden.
    Zaterdag 24 Juli 2021 om 12:24
  • Alain K. Alain K. Mogelijks even de app obsidentify installeren op je smartphone of tablet waarmee je dan een fotootje kan nemen en daarna krijg je info over de plant.Het logo is een blauw vlindertje.
    Zondag 25 Juli 2021 om 06:45