Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sandra D.Het kwam er dit voorjaar niet van om de vlinderstruik te snoeien, leek ook niet echt nodig. Maar ik wist niet hoe hard die struiken kunnen groeien - twee jaar geleden gekocht als plantje van hooguit 50 cm is hij nu toch zeker wel 2,5 meter, en ik denk dat de laatste meter er sinds maart is bijgekomen. Veel te slungelig geworden natuurlijk, en met de afgelopen stortbuien en wind nogal ingestort en zelfs hier en daar geknakt.
    Mijn vraag is: kan ik nu (1 augustus) alsnog snoeien, of richt ik dan nog meer schade aan dan het weer? En zou ik dan alsnog weer wat bloemen krijgen, of wordt dat dan pas volgend jaar, of nog later?
    Zondag 1 Augustus 2021 om 01:06

7 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Nu enkel de de uitgebloeide bloemen wegknippen en in het voorjaar na de strengste vorst terugsnoeien tot een 40 cm van de grond.
    Zondag 1 Augustus 2021 om 08:59
  • Marianne R. Marianne R. Mag ik even aanhaken? Ik wil een vlinderplant die te groot is voor de plek waar hij staat verplaatsen. Ik begrijp dat de beste tijd hiervoor het voorjaar is?
    Zondag 1 Augustus 2021 om 11:48
  • Sandra D. Sandra D. Bedankt! Alleen: de meeste uitgebloeide bloemen zijn nu buiten mijn bereik :}. En: wat als ik alleen de beschadigde stukken en een paar van de onderste takken weghaal, die nu over de grond liggen? Vermoord ik dan mijn plant?
    Zondag 1 Augustus 2021 om 12:28
  • Sonja H. Sonja H. Onderste takken gewoon wegsnoeien en alles wat je weg wil halen, de struik kan er wel tegen :)
    Zondag 1 Augustus 2021 om 13:22
  • Sandra D. Sandra D. Dankjewel!
    Zondag 1 Augustus 2021 om 15:24
  • Pascal G. Pascal G. @Marianne Rommeldam
    Ook om jouw vlinderstruik te verplanten is de beste periode het voorjaar na de strengste vorst. Snoei hem ook dan flink terug. Is jouw plant in jaren niet kort terug gesnoeid dan kan het soms beter zijn nu een stekje te maken en dit nieuwe vlinderstruikje volgend jaar op de nieuwe locatie te planten.
    Zondag 1 Augustus 2021 om 21:50
  • Marianne R. Marianne R. Dank voor je advies! 😊
    Maandag 2 Augustus 2021 om 08:09

1 tuinier vindt dit leuk