MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sabina S.

  • Sabina S.Wij hebben een beuk van ong.100 jaar in de tuin die sinds dit jaar hele kleine bladeren heeft slecht 2-4 cm groot. Afgelopen winter al heel veel dood hout, de boom is 3 jr geleden onderhouden en dood hout er uitgehaald.
    Hoe zou dit kunnen komen en moeten we iets doen of is de boom gaat de boom dood?
    Dinsdag 3 Augustus 2021 om 15:08

6 reacties

  • Bert E. Bert E. Aangezien het om een hele oude boom gaat, zou ik er een deskundige naar laten kijken. De droogte van vorige twee zomers zou daar oorzaak van kunnen zijn, maar verder durf ik er niets over te zeggen.
    Woensdag 4 Augustus 2021 om 10:41
  • Groen G. Groen G. Beuken hebben veel last van de droogte. Het herstelvermogen van zo’n oude boom is na 3 hete droge zomers wellicht niet meer zo groot. Heb je er een deskundige naar laten kijken 3 jaar geleden? Heeft ie kast. An andere kenmerken die op zwakte kunnen duiden? Wij zijn alvast bezig met zaailingen van onze oude beuk.

    Woensdag 4 Augustus 2021 om 16:20
  • Sabina S. Sabina S. 3 jaar geleden was het eigenlijk gewoon onderhoud wat we eens in de 5 jaar laten doen, toen was er geen aanleiding tot zorg. Behalve de hele kleine blaadjes nu en veel dood hout zie ik geen andere dingen die op een ziekte wijzen. Hoop eigenlijk te horen dat het een 'gewoon' eigen beschermings meganisme van de boom zou zijn.
    Woensdag 4 Augustus 2021 om 19:47
  • Bert E. Bert E. Zou heel goed kunnen, maar wil je zekerheid dan adviseer ik om een boomdeskundige te raadplegen. Die kan de boom in het echt zien.
    Woensdag 4 Augustus 2021 om 19:51
  • Sabina S. Sabina S. En toen kwam er een reuzenzwam op de stam. Nu weten we het, de boom gaat dood. We zijn geadviseerd hem weg te halen voor er weer blaadjes aan komen wegens mogelijk stormschade gevolg
    Vrijdag 19 November 2021 om 09:14
  • Bert E. Bert E. Erg jammer van zo'n beuk, maar soms geeft dat weer nieuw perspectief voor nieuwe plannen.
    Vrijdag 19 November 2021 om 11:18