Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Jasmijn V.Ik heb in het voorjaar een clematis florida alba plena gepland om mijn regenpijp te versieren. De eerste maanden deed hij het fantastisch en groeide binnen no time een meter. Maar daarna volgde al snel hele bruine bladeren. Ook de knoppen kleurde bruin. Weet iemand hoe dat komt en of hij nog te redden is?
    Woensdag 11 Augustus 2021 om 16:50

6 reacties

  • Sonja H. Sonja H. Staat de clematis op de volle zon, daar houd ie niet van en de grond is daar bedekt met tegel, ook niet best.....Heb je koemestkorreltjes gegeven ? Dat is wel goed zo om de drie weken.
    Woensdag 11 Augustus 2021 om 17:16
  • Jasmijn V. Jasmijn V. Nee hij staat tot 13 uur in de zon. De rest van de dag niet meer. Er ligt een kapotte dakpan op. Ik had juist gelezen dat dat erg goed is, omdat er geen zon op de wortels mag stralen. Ik heb klimpantenkorrels gegeven.
    Woensdag 11 Augustus 2021 om 17:29
  • Sonja H. Sonja H. Staat ie soms te droog ?
    Woensdag 11 Augustus 2021 om 17:31
  • Kaatje v. Kaatje v. Ja clematis en dakpan. Wel doen of juist niet. Hier de mening ("Weg ermee!") van gezaghebbende tuinkenner Romke van de Kaa: https://bit.ly/3lV1VYu
    Woensdag 11 Augustus 2021 om 17:54
  • Sonja H. Sonja H. Kaatje, heb vandaag juist het boek Verwilderen van Romke van de Kaa binnen gekregen :)
    Woensdag 11 Augustus 2021 om 18:33
  • Kiki B. Kiki B. Ziet er uit zoals je beschrijft als de verwelkingsziekte, slaat jammer genoeg dit jaar weer vaak toe. Vermoedelijk juist omdat de grond te nat was. Heb zelf inmiddels 4 Clematissen die er last van hadden. Wanneer je ze extra diep plant bij aanschaf
    ( 1 x de pothoogte diep) valt de schade vaak mee, dan lopen ze weer opnieuw uit. En nee, geendakpan. Om de voet wat schaduw te geven zet ik er meestal een potplant voor.
    Zaterdag 14 Augustus 2021 om 00:04