MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vera   Bougainville 'Sabina' (Bougainvillea glabra 'Sabina')

 • Vera S.Toen ik in het voorjaar een bouqainvillea kocht had hij mooie paarse schutbladeren . Maar gelijdelijk verdwenen de kleuren . De plant groeit mooi en hoger maar blijft nu groen . Hoe krijg ik er terug kleur in ?????
  Zaterdag 28 Augustus 2021 om 00:49

4 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Ik vrees dat de kleur pas na de winter terugkomt. Mijn twee bougainvillea's bloeien van juni tot eind september en daarna is het wachten tot het jaar nadien. Als je die van jou bloeiend gekocht hebt in het voorjaar , zal ze vermoedelijk kunstmatig vervroegd in bloei getrokken zijn en pad na rust , volgend jaar dus, opnieuw bloeien.
  Zaterdag 28 Augustus 2021 om 03:05
 • Vera S. Vera S. Ik had ook gelezen dat ze van juni tot september bloeien en daarom dacht ik dat ik iets niet goed deed .
  Wat moet ik in de winter doen ???
  Bedankt om te reageren . MVG Vera .
  Woensdag 1 September 2021 om 12:45
 • Marianne V. Marianne V. Vorstvrij overwinteren, zorg dat de aarde niet volledig uitdroogt en in het voorjaar geleidelijk weer mest en water beginnen geven. Meer kan je niet doen. Wel geduld hebben want loopt soms vrij laat uit : op het moment dat je denkt dat ze morsdood is , zijn daar plots toch blaadjes. Dus niet de fout begaan die ik het eerste jaar maakte door helemaal te kortwieken omdat ik dacht dat ze dood was
  Woensdag 1 September 2021 om 13:08
 • Vera S. Vera S. Nogmaals bedankt . MVG Vera .
  Donderdag 2 September 2021 om 17:50