MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Amber S.Ik ben op zoek naar een mooi boompje voor in onze voortuin (orientatie = zuid-west) dat niet groter wordt dan 3 meter. Rondom willen we oa enkele lage buxus hagen zetten. Heeft iemand een suggestie?
  Maandag 10 Januari 2011 om 21:39

7 reacties

 • Rik C. Rik C. Ik heb zelf een dwerg moeraseik staan (Quercus palustris 'green dwarf'). Blijft mooi bolvorming met prachtig groen blad.
  Maandag 10 Januari 2011 om 21:57
 • Ann V. Ann V. Drie meter is voor een boom echt niet hoog, maar bij de Japanse esdoorns vind je er ook wel een aantal die erg traag groeien en niet veel hoger worden.
  Acers hebben een totaal ander silhouet dan de moeraseik die Rik voorstelde, zijn toch wat meer struikvormig, en hebben vaak prachtige herfstkleuren.
  Maandag 10 Januari 2011 om 22:47
 • Tom V. Tom V. Japanse esdoorn geniet zeker mijn voorkeur en je kunt al vrij grote bomen 1-2 meter kopen, ze groeien niet erg snel, dat is is waar maar er is ook praktisch geen onderhoud aan, de lente en herfstkleuren zijn niet te evenaren, zeker als je naar de Deshojo varianten gaat!, het is een elegante boom, van vertakking tot vorm, zeker niet twijfelen, wel 1 kopen van een redelijke grote want anders kun je lang wachten eer het iets is
  Dinsdag 11 Januari 2011 om 07:55
 • Rosette B. Rosette B. Hier staat Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'. De bladeren lopen rose uit, verkleuren dan naar geel/oranje en worden uiteindelijk groen. Bloeit met hangende trosjes in het voorjaar. De boom heeft een ronde kroon, is geen snelle groeier en als je een geënt exemplaar neemt kan je op zoek gaan naar de gewenste stamhoogte.
  Dinsdag 11 Januari 2011 om 09:17
 • Tom V. Tom V. Er bestaan vele varianten, allen hebben ze hun eigen charme, aan jou om te kiezen, maar neem een aanvaardbare grote, dat is het balangrijkste geef liever iets meer uit voor een redelijke grote, achteraf ben je eens zo content!
  Dinsdag 11 Januari 2011 om 13:56
 • Wouter C. Wouter C. Hallo Amber,

  als boomdeskundige kan ik het natuurlijk niet nalaten om jou wat verder te helpen. Alvast enkele suggesties:

  - Esdoorn: Acer palmatum 'Gentaku'
  - Esdoorn: Acer palmatum 'Dr. Tilt'
  - Pruikenboom: Cotinus coggygria 'Westonbirt Orange'
  - Roodbladige pruikenboom:Cotinus coggygria 'Royal Purple'
  - Amberboom in treurvorm: Liquidambar styraciflua 'Pendula'
  - Vuilboom: Frangula alnus 'Aspleniifolia'
  - Thujopsis dolabrata
  - Chinese lijsterbes: Sorbus koehneana
  - Sorbus cashmiriana
  - Papieresdoorn: Acer griseum
  - Portugese laurier: Prunus lusitanica 'Variegata'
  - Canadese judasboom: Cercis canadensis 'Forest Pansy'
  - Chinese Judasboom: Cercis chinensis
  Woensdag 12 Januari 2011 om 19:17
 • Wouter C. Wouter C. Oja, kies uiteraard de boom in functie van het type grond dat je hebt. Dat bespaart je een hoop ellende!
  Groeten,
  De Boomdokter.
  Woensdag 12 Januari 2011 om 19:19