MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • dirk h.Beste tuinliefhebbers,
  ik wil mijn citroenboom verplanten. De boom staat momenteel nog steeds in een zwarte plastic pot maar ik zou die in een terra cotta pot willen plaatsen.
  De boom draagt vruchten (een tiental citroenen met de grootte van een flinke okkernoot).
  Welk is het beste tijdstip om de boom te verplanten ?
  Zondag 10 Oktober om 17:13

5 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Doordat er geen foto is moeilijk te beantwoorden. Hoe hoog is de boom? Waar wil je deze in de winter plaatsen? Zondag 10 Oktober om 21:39
 • dirk h. dirk h. Dag Pascal, ik slaag er niet in om hier in deze thread een foto van de struik te plaatsen maar hij is nu zowat 2m hoog en het is de bedoeling om hem in de winter in de veranda te plaatsen waar er geen verwarming is maar waar het ook niet in vriest.
  Met dank,
  Dinsdag 12 Oktober om 08:20
 • Pascal G. Pascal G. Dat is al een vrij hoge boom en mag dus een grote pot hebben.Terra cota potten zijn vrij zwaar en het is belangrijk dat de potgrootte afgestemd is op jouw boom. Misschien toch voor een mooie kunstof pot opteren? (70 liter of meer). Door de citrus in de wintemaanden wat extra licht te geven behoud deze zijn mooie volle kruin.
  Onderstaande is enkel als voorbeeld bedoeld:
  https://www.brico.be/nl/search...
  Doordat het een wortelkluit is welke je verplant maakt het niet veel uit wanneer je dit doet.
  Succes ermee!
  Dinsdag 12 Oktober om 20:40
 • dirk h. dirk h. Dank je wel voor de reactie Pascal. De pot is ondertussen al aangekocht (en het terra cotta geworden, mijn vrouw hé....) maar het is de grootste maat die we konden vinden.
  Ik ga de boom dan ook pas na de winter verplanten denk ik want de nieuwe pot zal dan gevuld worden met nieuwe, voedzame, potgrond die de citroenboom wellicht 'een boost' zal geven en misschien gebeurt dat pas het best in het voorjaar ?
  met vriendelijke groet,
  Woensdag 13 Oktober om 07:40
 • Pascal G. Pascal G. Als de huidige pot groot genoeg is, is dat geen probleem. Woensdag 13 Oktober om 20:59

1 tuinier vindt dit leuk