Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Guy G.Ik wil dit jaar enkele zonnebloemen zaaien en uitplanten met de bedoeling om zangvogels de volgende winter te voederen met de lekkere bloempitten.Ik weet niet of alle zonnebloemen geschikt zijn? Heeft iemand een idee welke soorten zonnebloemen daarvoor geschikt zijn?Groetjes,
    Zaterdag 29 Januari 2022 om 13:06

7 reacties

  • HA v. HA v. Voor zover ik weet zijn ze allemaal goed voer. Buurman heeft een prachtige voliere en die heeft graag mijn zaden voor zijn zangvogels. hier zaai ik ieder jaar reuzezonnebloem. Ze smullen er inderdaad van, lekker groot 😉
    Zaterdag 29 Januari 2022 om 17:03
  • Guy G. Guy G. Dus een specifieke soort moet ik niet zoeken.Groot en vol zaden...dit is wat je bedoelt.
    Zaterdag 29 Januari 2022 om 23:41
  • HA v. HA v. Ja. Nu praat ik welbmn buurman na. Hij zorgt enorm goed voor z'n vogels en ik heb dan ook geen reden aan zijn kennis te twijfelen. Sicces(
    Zondag 30 Januari 2022 om 00:30
  • Pascal G. Pascal G. Hier hebben de vogels zo iets van,.... "eet die zonnebloempitten maar zelf op" 😂🤣😂. De pitten bleven gewoon in het voederhuisje liggen. Misschien als je de zonnebloemen laat staan dat ze er dan zelf de pitten uit pikken? De kleine vogels zijn hier gek op pindanoten en de grotere vogels lusten hier het liefst walnoten.
    Distelvinken zijn gek op de zaden van kaardebol en de zaden van Wilde Zurkel.
    Zondag 30 Januari 2022 om 13:39
  • Margo G. Margo G. De meesjes waren in onze tuin dol op 'Pacino gold'. Een laagblijvende variant. Het was de hele dag een gaan en komen. Zo leuk!
    Vrijdag 4 Februari 2022 om 16:48
  • Pascal G. Pascal G. Veel mensen doen hier in de winter iets voor de vogels. Mogelijk maakt het overaanbod hen kieskeurig. Dit voorjaar ga ik eens een zonnebloem-variant zaaien met witte bloemen. Een hybride eigenlijk.
    Vrijdag 4 Februari 2022 om 18:02
  • Rosette B. Rosette B. Vorig jaar heb ik 3 soorten gezaaid, een lage soort, een heel hoge en eentje met kleine bloemen. November waren de vogels al met al de zaden weg en bleef alleen het geraamte van de bloem over. De heel hoge hebben wel steun nodig tegen de wind. Die ga ik niet terug zaaien.
    Zaterdag 5 Februari 2022 om 08:15

2 tuiniers vinden dit leuk

  • HA v. HA v. Zaterdag 29 Januari 2022 om 17:00
  • Harald B. Harald B. Zondag 30 Januari 2022 om 17:53