MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

13 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Enkel spaanse pepers en een paar paprika soorten. 'k Zaai ze wel enkele maanden vroeger.
  Maandag 14 Maart om 20:27
 • HA v. HA v. In alle vertrouwen dat het goed komt. Ze blijven in de woonkamer en t worden mooie planten.
  Maandag 14 Maart om 21:07
 • Pascal G. Pascal G. Daar twijfel ik niet aan. Het bij dit weer kan geen kwaad om ze zo nu en dan eens een paar uurtjes buiten te zetten.
  Dinsdag 15 Maart om 20:28
 • Ellen A. Ellen A. Aji Jobito (niet pittig), Orozco Purple (medium pittig) en True Jamaican Bonnet (erg heet). Bij mij staan ze ook nog in de woonkamer.
  Donderdag 17 Maart om 15:42
 • HA v. HA v. Een hele vensterbank vol gezonde peperplanten (er komen er 10) vind ik ook gewoon leuk. Het is een beetje tuin binnenshuis.
  Op mooie zomerdagen wil ik ze wel eens buiten zetten, maar dat is meer voor de lol.
  Donderdag 17 Maart om 20:27
 • HA v. HA v. Aji Jobito (niet pittig), Orozco Purple (medium pittig) en True Jamaican Bonnet (erg heet). ik zoek ze even op. Kende je die 3 soorten al?
  Er staat hier alleen Jalapeno als tropische variant. Maar ik kweek dit jaar vooral mediterrane varianten vanwege t kleinere verschil in klimaat met Nederland.
  De jalapeno vorig jaar vond ik eigenlijk te mild voor een jalapeno en ik dacht dat dat vooral aan de temperatuur lag.
  Donderdag 17 Maart om 20:35
 • Ellen A. Ellen A. Ik heb de zaadjes besteld bij Diana’s mooie moestuin en heb van haar ook de info over de pittigheid. Dit is voor mij de eerste keer dat ik pepers zaai. Ik heb overigens nu veel te veel plantjes en hoop op een zonnige warme zomer. Ik wordt altijd heel hebberig van aanbod van leuk zaad. Dat is wel een beetje een afwijking van mij. Dan heb ik een vensterbank vol met pepers en tomaatjes. Wel lekker en gezond. Toch!
  Donderdag 17 Maart om 22:23
 • HA v. HA v. Lekker en gezond, ja!~
  De lombardo heb ik vorig jaar onder andere in olijfolie gedaan om te bewaren. Het werd echt lekkere olie voor van alles. Je eet zo een lombardo overigens zonder blikken of blozen op, het is meer een scherpe paprika (zei hij oneerbiedig).
  De padrone leerde ik in Spanje kennen, daar is het licht gegrilld een fijn tapas-hapje bij je koude witte wijn ;-)
  Vrijdag 18 Maart om 13:56
 • Ellen A. Ellen A. Klinkt goed. Krijg al trek!
  Vrijdag 18 Maart om 20:06
 • Ellen A. Ellen A. @HA vdVen De Orozco Purple heeft leuke pepers die van glimmend zwart naar rood verkleuren. Hopelijk krijgen we nog wel wat meer zon. Van mijn vele peperplantjes heb ik vier potten met ieder drie planten overgehouden. Van de zomer stonden ze in de volle zon en nu onder een plastic zeiltje. Is het bij jou ook gelukt?
  Maandag 26 September om 19:44
 • HA v. HA v. Hi Ellen. Excuus voor de late reactie.. Die Orozco ziet er erg mooi uit zeg....
  Ik heb 20 zaden gekiemd en uiteindelijk 9 pepers in 10literpotten gezet. 2 jalapeno, 3 padron en 4 lombardo. De bloeitot juni ging geweldig. De planten groeiden uiteindelijk allemaal tot ongeveer 1meter tot 1.80. Goed gezond mooi blad en 100den bloemen.
  Alledrie hadden ze t heel erg lastig om van bloemetjes pepers te maken. In juli had ik misschien maar 10 pepers van die 9 planten. Een kennis is paprika-veredelaar en op zijn aanwijzing heb ik van alles gevarieerd. Uiteindelijk heb ik ze eind juli een beetje ontmoedigd buiten gezet. 3 weken later hadden de 6 planten die ik nog over had volop pepers. Uiteindelijk heb ik denk ik 100 pepers geoogst.
  Veel te weinig maar erg veel geleerd en volgend jaar doe ik het zeker weer.
  De lombardo gaf de beste oogst. De padron vond ik van de drie het lekkers op de grill. de jalapeno was heter dan vorig jaar.
  Primahobby
  peperkweker.
  haha

  Maandag 24 Oktober om 17:27
 • Pascal G. Pascal G. Afgaand op de soorten welke ik heb groeien pepers iets trager dan paprika's. Door ze vroeger te zaaien kan je ze vroeger en langer oogsten. Door ze eens terug te snoeien bekom je stevigere stengels. De keerzijde van de medaille is dat je met lampen moet werken. Tegenwoordig hebben we Led- groeilampen welke amper stroom verbruiken. In de loop van december ga ik mijn pepers voor volgend jaar al zaaien.
  Zaterdag 19 November om 14:31
 • Pascal G. Pascal G. Deze foto is genomen in februari. Veel mensen beginnen de paprika's en pepers dan pas te zaaien.
  Zaterdag 19 November om 15:26

1 tuinier vindt dit leuk