Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Groen G.Met welke planten uit jullie tuin hebben jullie een haat-/liefde verhouding?

    Ik had een hekel aan hosta’s (slakkenvraat), buxus (buxusrupsvraat) en zegge (stond totaal niet bij de rest, weg met die vreselijke pollen).

    Met stip op 1 de Aucuba Japonica/Japanse broodboom. Wat een lelijk ding! Hier is het blad niet gevlekt, heb al van alles geprobeerd, maar het blad blijft effen. De kleur is mij ook te fel groen. En die paar rode bessen hebben nu ook weer niet zó’n hoge sierwaarde! Heb hem vorig jaar proberen in te dammen, maar man, man, man wat zit dat ding stevig vast in de grond! Maar ja, wel een lekker stukje wintergroen, dus toch maar laten staan.

    En de camelia ofwel Japanse roos. Ik zit nu tegen een camelia met tientallen halfvergane bloemen aan te kijken. De helft is al afgevallen, heel de grond rood. De bladeren zijn ineens ook geel. Het is maar kort genieten van de bloemenpracht. Voor de rest van het jaar staat er een groene heester waar weinig smaak of kraak aan zit. Het is een groot ding, dus ook voor deze geldt: lekkere opvulling van de tuin met wintergroen, maar écht mooi vind ik hem niet!

    En jullie?
    Woensdag 6 April 2022 om 15:46

13 reacties

  • Regina V. Regina V. Toen wij hier kwamen wonen, stond er in de voortuin én in de achtertuin een broodboom van ongeveer 2x2 meter. Vreselijk! Ik heb ze teruggesnoeid tot ongeveer 1x1 en dan zijn ze te hebben met iets leuks ervoor. Coniferen sloopte ik er echt uit. In dit huis en in het vorige stond er eentje prominent midden in de tuin. Ook met de larierkers heb ik niets; dus teruggebracht tot 40 cm met een stam van pakweg 8 cm dik.
    Woensdag 6 April 2022 om 18:06
  • Anna O. Anna O. Wij hadden een uit zijn krachten gegroeide kerstboom in de voortuin...dat was het eerste dat er uit ging. Vandaag iets van 40 buxusplanten er uit gespit en op een niet zichtbare plek geplant...wat heb ik een vreselijke hekel aan die dingen! Mooi op het kerkhof, maar in de tuin?No way!
    Woensdag 6 April 2022 om 18:26
  • Pascal G. Pascal G. Niettegenstaande ik wel een plantenliefhebber ben zijn er eigenlijk wel heel veel planten welke ik liever niet in de tuin zie. Vooral aan planten welke gesteund dienen te worden heb ik een hekel (Phlox, dahlia,..). Van de vele siergrassoorten welke ik al uitgeprobeerd heb zijn er ook maar enkele blijven staan (Carex soorten, prairiegras en en Blauw schapengras zijn er hier al allemaal uitgevlogen). Ook rozen en Hortensia's zijn niet mijn ding.
    Woensdag 6 April 2022 om 18:55
  • Ellen A. Ellen A. Berberis, bloemen ruiken naar verbrand haar. Rode ribes, kattepis. Hibiscus, te stijf. Hortensia’s en africaantjes.
    Woensdag 6 April 2022 om 19:10
  • Marianne V. Marianne V. Wij hebben het voordeel dat we van nul begonnen zijn : nieuwbouw braakliggende grond. Een hele hoop planten waar ik een hekel aan heb zijn hier dus nooit geplant : te beginnen met paplaurier! Ik háát die vreselijk snelgroeiende boom/struik/mislukte haag !
    Coniferen komen er ook niet in , met uitzondering van twee heel traag groeiende mini's die jaren in de rotstuin stonden maar er wegens bruin worden uiteindelijk toch uitgegaan zijn. En tegen een "mooie" rhus hebben we jaren gevochten om hem met al zijn uitlopers helemaal verwijderd te krijgen 😤
    Een rode berberishaag zoals in mijn thuis komt er ook nooit : ben ik eens in gevallen als kind met heel veel stekels plukken als gevolg.
    En wat vaste planten betreft heb ik het niet begrepen op phloxen en anjers.
    Zo heeft iedereen wel een ergernis 😀
    Woensdag 6 April 2022 om 20:48
  • Marianne V. Marianne V. @Ellen Amstelveen
    Wat die kattenpis geur betreft heb ik dat met keizerskroon en buxus !!
    Woensdag 6 April 2022 om 20:49
  • Groen G. Groen G. Oh wat heerlijk dit, gniffel!😂

    Ja, die buxussen hier stonken ook zo! Ik dacht dat dat door die rupsen kwam!
    En ik zag rozen genoemd. Ja, heb ik: 1 hele mooie witte, maar daar doe ik niks aan, bloeit 2 keer per jaar. Maar alles met prikkels in mijn tuin heb ik een hekel aan. De meidoorn en hulst gaan niet weg hoor, maar aardig vind ik ze niet!
    Woensdag 6 April 2022 om 22:42
  • Ellen A. Ellen A. Ik rook ook wel eens kattepis bij de buxus maar dacht dat het ook kattepis was! Misschien niet dus. De buxus heb ik geërfd van de vorige bewoners. Omdat hij anderhalve meter in doorsnee is, laat ik hem maar staan. Ben er geen liefhebber van maar hij krijgt weer mooie frisgroene blaadjes en dan gaat het wel.
    Donderdag 7 April 2022 om 11:22
  • Roos T. Roos T. Pascal welke planten zijn dan jouw ding.Ik ben dol op rozen ,helleboris en phloxen en mooie grijs bladige als rustpunt in de borders.Ik heb helaas veel buxus als hagen en bollen maar dat is nu natuurlijk een zorg nu,,hoewel ik ze nog aardig houden kan .Geen buxus mot gelukkig .Hang wel vallen in de zomer maar geen gevangen .wel onschuldig vlindertje dat ik direct als ik het zie vrijlaat.
    Donderdag 7 April 2022 om 15:33
  • Floor v. Floor v. Ik heb een hekel aan de boeren/moederdag hortensia macrophylla. De insecten hebben er niks aan. En steeds zijn er mensen die zo'n geval in huis hebben gehad en na de bloei aan jouw willen doneren, nee,dank je. Er stonden er 12 stuks van in de tuin toen ik hem overnam, alles er uit.
    Andere soorten hortensia's als quercifolia, serrata, aspera of paniculata staan er wel.

    Donderdag 7 April 2022 om 16:36
  • Maaike Maaike Leuk dit. Mijn favorieten zijn longkruid (verschillende kleuren bloei, bont blad), vlinderstruik (makkelijke plant met bijzondere bloemen) en dahlia's...(gewoon mooi), krulhazelaar is ook interessant. Planten die ik minder leuk vind zijn rozen (wel mooi in andermans tuin), maar altijd schimmel/luizen, inderdaad doorns en troep van vallende blaadjes. We hebben nu wel rozen in de tuin (op dwang van mijn partner die ook beloofd heeft hier het onderhoud van te doen :-)). Ook niet leuk hedera/klimop. Groeit veel te hard en ik krijg er last van met snoeien (hebben hier meer mensen last van?). Dus die gaan er ook uit. En ik vind dus dat Rododendron op de begraafplaats thuis hoort (daar staan ze toch ook altijd? ;-)). Bloeien vaak kort en ik vind ze niet zo subtiel. Maar ook dat heeft thuis al voor redelijk wat discussies gezorgd. Hortensia en phlox (de lage dan...hoge wil ik weer niet) zitten bij mij in de neutrale zone, niet irritant ook niet super interessant.
    Vrijdag 8 April 2022 om 07:03
  • Nel d. Nel d. De stekelige Berenklauw. Hij is zo enorm groot, grof met scherpe bloemen en is niet uit de tuin te krijgen. Hij steekt overal zijn kop op.
    Maandag 11 April 2022 om 22:35
  • Nel d. Nel d. De bloemen van de Camellia moet je ook niet op de grond laten liggen, maar even opruimen. Is toch anders geen gezicht?
    Maandag 11 April 2022 om 22:41