Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • David B.Hoi hier ben ik weer. Mijn gezaaide korenbloemplantjes zijn in 6 dagen opgekomen en in de lucht gescheiden! Ook mijn siererwten komen nu bijna allen op. Ik heb andere plantjes die omhoog komen. Ik moet nu veel verspenen. Is het een algemene vuistregel dat je de kweekplantjes tot onder hun eerste blaadjes verplanten? Ik hoor het graag. D
    Vrijdag 8 April 2022 om 19:09

6 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Bij het merendeel van de planten is dat toch zo.
    Vrijdag 8 April 2022 om 20:49
  • David B. David B. Dank Pascal. Ik lees vanavond over 'fouten' bij zaaien. Lange, dunnen en doorschijnende stengeltjes - plantjes die weinig wortel hebben en niet genoeg blad om zinnenlicht op te vangen. De korenbloem zaadjes hebben dit heel erg nu. Ik ga die proberen te redden alhoewel ik twijfel of het gaat lukken. Maar ik ben wat wijzer volgens mij. Te warm en niet genoeg zonnelicht en dus volgende keer niet zo direct (veel) zon en langer laten kiemen. OOK meer weten over de kiemtijd behoeften van wat je zaait. Jemig WAT een hobby!! LOL. Is VEEL te leren maar vind ik het fantastisch 😊
    Vrijdag 8 April 2022 om 21:54
  • Pascal G. Pascal G. Na vragen, zoeken en uitproberen lukt dat allemaal. Laat je niet verleiden te vroeg te zaaien. Het merendeel van de plantjes welke ik wil zaaien ga ik nu maar pas beginnen zaaien. Naast te weinig licht kunnen te dik zaaien of te laat verspenen voor opgeschoten plantjes zorgen.
    Vrijdag 8 April 2022 om 22:18
  • David B. David B. Nogmaals dank ;-)
    Vrijdag 8 April 2022 om 22:34
  • Rosette B. Rosette B. Korenbloem kan ook goed ter plaatse gezaaid worden. Als ze uitgebloeid zijn strooi dan wat zaad rond. Soms heb je dan al plantjes voor de winter maar zeker in de vroege lente. Dat zijn sterke plantjes en die kunnen gemakkelijk verplant worden.
    Zaterdag 9 April 2022 om 07:41
  • David B. David B. Dank Rosette. Mijn lang, zielige korenbloem zaailingen lijken het beter te doen. Die verplant een stuk dieper en komen die weer terug. Nog laten versterken en wie weet? ;-)
    Zaterdag 16 April 2022 om 23:19