MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Margritha   Klimmende winde (Ipomoea tricolor)

 • Margritha v.Omdat ik ieder jaar veel verschillende bladluis ah bestrijden ben, heb ik dit jaar mijn grond verbeterd met wormermest/potgrond en ander mest. Het bedrijf adviseerde mij ook klimmende winde (vinden luizen lekker en komen ze hopelijk minder op de andere planten, die zaadje zullen binnenkort ontkiemen).
  Ik heb een begroeide muur met hedra, waar elk veel luis op komt, Ik dacht als ik ze nou op sommige plekken op mijn hedra plant laat groeien, komen ze meer op die klimmende winde? en ik zo voorkom dat de luis over mijn hele muur met hedra komt? Is dit slim? Of moet ik ze juist daar vandaan planten en zo ja, hoe ver vandaan?
  Woensdag 13 April om 16:51

8 reacties

 • Tjokie B. Tjokie B. maakt geen verschil beide vinden ze lekker Oost-Indische kers had ik gezaaid omdat mijn buren tegen de schutting klimop(hedra) laten groeien wat wel hielp spuiten met 20ml groene zeep( dreft) /20ml spiritus /1 liter water. of zorgen dat er veel lieveheersbeestjes komen er is een speciale bloemenmengsel voor
  Woensdag 13 April om 21:02
 • Pascal G. Pascal G. Dat bloemenmengsel ken ik nog niet, Tjokie.
  Vorig jaar had ik enorm veel bladluizen en tegerlijkertijd heel veel lieveheersbeestjes op mijn Albizia. Op enkele maanden tijd hebben deze laatste alle bladluizen verorberd.
  Bladluizen weglokken met een andere plant? Bijzonder experiment, Margritha. Vorig jaar had ik Ipomoea Haevenly blue staan maar 'k herinner me niet dat daar bijzonder veel bladluizen op af kwamen?
  Woensdag 13 April om 21:18
 • Tjokie B. Tjokie B. Bloemenmengsel DCM Lieveheersbeestjes ff google
  Woensdag 13 April om 21:30
 • Pascal G. Pascal G. 👍 'k Heb het eens opgezocht, Tjokie. Donderdag 14 April om 21:28
 • Tjokie B. Tjokie B. in de webshop hier zag ik dat het te koop stond Donderdag 14 April om 21:42
 • Margritha v. Margritha v. dank voor jullie reacties. tja ben benieuwd met de klimmende winde...ik moet maar eerst zien dat die zaadjes uitkomen :) Dat groene zeep en spiritus had ik eerder gedaan, werkt idd. maar als er luizen op mijn druivenplant komen spuit ik dat liever niet...
  Ik zal de volgende x de bloemenmengsel voor lieveheersbeestje uit proberen....alhoewel, ik eerder zoiets had en leek een beetje slordige hoopje :)
  Vrijdag 22 April om 19:20
 • Pascal G. Pascal G. Dat vindt ik ook doorgaans met die bloemenmengsels.😏 Vrijdag 22 April om 21:41
 • Tjokie B. Tjokie B. je kan ook stalkaars/smeerwortel/plekje met brandnetels/teunisbloemen/dille /venkel/afrikaantjes/ ik heb 2 plantten Centaurea montana( korenbloem op 2 verschillende plekken staan pluk de bloemknoppen wanneer ze uitgebloeid zijn en het zaad strooi het gewoon uit.volgend jaar weer nw. oorkruipers in je tuin zijn ook goed tegen luizen deze kan je lokken door een omgekeerde aardepotje vol met stro en dan op een bamboe/tuin stok zetten. Vrijdag 22 April om 21:44