Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Tjokie B.ik heb toch een vrg waarom mensen zo weinig info geven over wat voor plant is dit je ziet alleen een blad of een boom van ver af geen info wat ze zelf zien/waar staat het hoe ziet de stam/stengel uit etc.
    en als er staat dat er geen kamerplanten gevrgt mogen worden om te indentificeren en dit toch word gedaan ik heb er geen probleem mee.
    ook wat ik raar vind een bloemen boeket word dan gevrgt wat voor bloem/plant het is als je dit koopt kan je toch gelijk vragen?
    Dinsdag 19 April 2022 om 14:25

4 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Wat "kamerplanten" betreft: die zijn ergens in een warme streek ook buiten/tuin planten ..toch ?
    Mijn monstera ( kamerplant) heb ik twee jaar geleden gesplitst in twee en die heeft dan de hele zomer buiten gestaan . Is dat dan een kamer -of een kuipplant ??😊Het onderscheid is niet altijd zo duidelijk....
    En in een boeket zit ms net die bloem waarvan je de naam vergeten bent , zelfs indien je het gevraagd hebt 😊 dus als we knn antwoorden op een (vriendelijk gestelde) vraag, waarom niet. Sommige mensen moeten het nu eenmaal ook stellen met een balkonnetje , of zelfs alleen een vensterbank, niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin hè😊
    Dinsdag 19 April 2022 om 15:26
  • Tjokie B. Tjokie B. ik heb ook geen grote tuin maar als je zegt kamer plantten die ook als kuipplant gezien kan worden moeten ze de site gaan aanpassen bv selectie kamer /kuip plantten--- tuin plantten ik denk alleen maar als er mensen zijn die dit ook willen leren indentificeren is het dan al moeilijk genoeg.
    denk je een tuin plant blijkt het een kamer plant dan is het zoeken in een hooiberg.
    Dinsdag 19 April 2022 om 16:35
  • Marianne V. Marianne V. Bij het identificeren zijn het meestal dezelfde liefhebbers die dat doen, dus daar zie ik echt geen probleem.
    Deze site verkoopt zelf trouwens ook kamerplanten en kuipplanten 😊
    Dinsdag 19 April 2022 om 16:40
  • Groen G. Groen G. Meestal krijg je een boeket, toch?😉 Voor mij een kleine moeite om te zeggen dat iets een alstroemeria of gerbera is.
    Over je opmerking over duidelijke foto’s plaatsen: eens! Maar… je mag maar 1 foto van dezelfde plant/boom plaatsen, anders wordt ie weggehaald! (Beetje krom, dat hele vensterbanken wel mogen blijven staan). Vorig jaar meegemaakt: foto van stam en foto van blad gemaakt. Vaak krijg je dat namelijk niet duidelijk voor de identificeerder in 1 foto gepropt en zegt iedereen: ‘te ver’! Nu heb ik ook een boompje staan ter indentificatie. Maar dus alleen een foto van het blad en niet van de stam.
    Woensdag 20 April 2022 om 08:02