MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Antoinet   Blauwe regen (algemeen) (Wisteria sinensis)

11 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Ik weet dat ik op veel reactie ga stoten maar de mijne was tien jaar , zonder bloemen. Hij is pas beginnen bloeien na een heel drastische snoei en sedertdien doe ik het elk jaar, met goed resultaat zoals mijn foto vroeger op de site al liet zien😊
  Vrijdag 29 April om 08:14
 • Nina V. Nina V. Klopt hoor. Om te bloeien moet je een Wisteria snoeien, in een notendop gezegd. Voor een rijke bloei twee keer per jaar, in augustus tot +/- een halve meter, in januari drastisch.
  Vrijdag 29 April om 08:42
 • Marianne V. Marianne V. Bert Eefting bewijst met zijn witte echter het tegengestelde : hij snoeit nooit 😊 . Ik blijf erbij dat het gewoon van de soort afhangt. De ene moet je snoeien , bij de andere is het blijkbaar niet nodig.....
  Vrijdag 29 April om 08:47
 • Arend W. Arend W. Bij ons bloeit hij wel maar geen bladeren, en snoeien wanneer hij mij in de weg zit.
  Vrijdag 29 April om 09:27
 • Nina V. Nina V. Marianne Vandemoortele, soorten kunnen idd wellicht een invloed hebben. Maar Bert Eefting snoeit wel de 'takken die in de weg zitten', is een rekbaar begrip natuurlijk en in hoeverre heeft dit toch invloed op de bloei ? Maar, ik ben geen specialist, een goeie leidraad vind ik persoonlijk deze wel :
  https://www.deboomdokter.be/bl...
  Vrijdag 29 April om 09:38
 • Marianne V. Marianne V. @Arend : de mijne bloeit ook zonder één blad nu (in de zomer dan een tweede keer , wel met bladeren😊)
  Die van de buren , die idd bijna niet gesnoeid wordt heeft nu zowel bloemen als bladeren. De bloemtrossen / bloemen zijn wel eerder klein.
  Het hangt dus idd van de soort af. Ik zie nu ook dat die van Bert al flink wat blad heeft 😊
  @ Nina : als Bert zegt dat hij alleen de takken snoeit die in de weg zitten, zal het ook niet meer dan dat zijn, daar ben ik van overtuigd want zo ken ik hem ondertussen een beetje 😂
  Ik maak me geen zorgen over die van mij: hij bloeit ieder jaar dus snoei ik voort😊
  Vrijdag 29 April om 10:41
 • Martine G. Martine G. Goedemiddag, nà 6 jaar eindelijk mooi knoppen dit jaar, maar zijn helemaal verdroogd, dan toch bevroren, woon in Westerlo, ...zo jammer!
  Vrijdag 29 April om 11:38
 • Bert E. Bert E. Mijn naam komt zomaar voorbij!😳 Ik lees dat er wordt getwijfeld aan mijn snoeien. Het is echt zo, ik snoei alleen wat in de weg zit en dat zijn lange uitlopers waar ik tegenaan loop. Hij staat nl langs een pad. Hij heeft ook de ruimte om breed uit te groeien omdat hij langs een pergola wordt geleid. Ik heb ook eentje langs een garage. Die staat er een paar jaar en is ook nog niet gesnoeid. Zelfs aan het eind van uitlopers zitten knoppen.En die zou ik volgens de boeken eraf moeten knippen? Ammenooitnie!!! Ik snap dat niet iedereen een blauwe of witte regen maar kan laten gaan. Maar heb je de ruimte....probeer het gewoon. Snoeien kan altijd nog. Ik plaats vandaag nog wel een foto van de blauwe regen.
  Vrijdag 29 April om 11:56
 • Marianne V. Marianne V. Haha die Bert, zo ken ik je ondertussen toch 😂, niet??
  Vrijdag 29 April om 12:18
 • Bert E. Bert E. Ik mag het hopen.😜
  Vrijdag 29 April om 12:23
 • Antoinet V. Antoinet V. Bedankt voor de reacties
  Vrijdag 29 April om 18:57