Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • David V.Heb een olijfboom in een pot waar de uiteinden van meerdere bladeren geel zijn. Dit is al ruim een maand. Heb m in de tussentijd weinig water gegeven omdat las dat misschien teveel water heeft (voor die periode vaak water gegeven) maar het gele blad verdwijnt niet. Hij staat de hele dag in de volle zon.
    Zaterdag 21 Mei 2022 om 18:49

8 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Ik heb de indruk dat hij gewoon zijn oud blad afstoot : als ik de foto uitvergroot komen er knoppen uit aan de voet van het gele blad.
    Zaterdag 21 Mei 2022 om 19:13
  • Pascal G. Pascal G. Eens dergelijke boomtjes nog onvoldoende groeiruimte hebben voor de wortels verkrijg je dit. Zou je hem niet beter in volle grond plaatsen, David? Anders een grotere pot maar dan blijf je bezig en om den duur heb je een pot welke je niet meer kan dragen.
    Zondag 22 Mei 2022 om 08:37
  • Groen G. Groen G. Ik ga met Mariannen mee. Ik heb geen olijfboom, maar wel geel blad in diverse groene heesters die nu oud blad afstoten. Zolang er ook nieuw blad komt, zou ik me vooralsnog geen zorgen maken.
    Zondag 22 Mei 2022 om 10:56
  • David V. David V. Ja dat is weer. Heb het bij 1 vlinderstruik ook dat er wat geel blad aan komt wat oud blad lijkt te zijn.
    Zondag 22 Mei 2022 om 13:00
  • Marianne V. Marianne V. Groenblijvende bomen en struiken houden hun blad ook niet eeuwig maar ipv in de herfst is het meestal in het voorjaar of het hele jaar door dat ze blad verliezen
    Zondag 22 Mei 2022 om 13:21
  • Pascal G. Pascal G. Hij stoot bladeren af om bloemen aan te kunnen maken. Toch uitputting, geloof me maar. Hier heeft de olijfboom reeds zijn frisgroene nieuwe bladeren. Ik plaats dan wel een foto dan zie je meteen het verschil tussen een te kleine pot of volle grond.
    Maandag 23 Mei 2022 om 22:15
  • David V. David V. Dank voor je reactie. Je bedoelt uitputting als in te weinig water?
    Maandag 23 Mei 2022 om 22:27
  • Pascal G. Pascal G. Nee, eerder te weinig grond. Eens de wortels niet meer kunnen uitbreiden zie je dat aan de kruin. De plant voeding geven kan voor een tijdelijke verbetering zorgen. Een andere oplossing is de kruin altijd extreem kort houden, een grotere pot of hem op een beschut plekje in de volle grond zetten. Kijk anders eens naar de foto welke ik zonet plaatste.
    Maandag 23 Mei 2022 om 22:41