Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Stina K.Na eerst alleen aan/opgegeten bladeren zijn er nu ook bij 2 zonnebloemen de steel doorgeknaagd. Is dit allemaal werk van
    slakken?
    Woensdag 1 Juni 2022 om 07:24

8 reacties

  • Ellen A. Ellen A. Ja, ze zijn er dol op.
    Woensdag 1 Juni 2022 om 08:22
  • Stina K. Stina K. Had 10 in potjes gepland. 5 heb ik volle grond gezet nadat ze een 10/15 cm groot waren.
    De andere 5 zijn allemaal al weer gebruikt om opgegeten planten te vervangen 😪
    Woensdag 1 Juni 2022 om 09:02
  • Harald B. Harald B. Tsja...
    Slakken......
    Mij mij doet de Artemisia lactiflora (Bijvoet) er al weken over om voorzichtig de kopjes boven de grond te steken. Het lijkt er wel op dat de slakken zich gedragen als grasmaaier. 1 van de 3 pollen lijkt momenteel gewonnen te hebben, de andere 2 nog steeds niet. En de tuin ligt inmiddels vol met eierschalen rondom deze pollen.
    Heb jij nog andere tips om de "kostgangers" weg te houden of te verjagen?
    Woensdag 1 Juni 2022 om 09:25
  • Mark K. Mark K. Rondom de voet van de plant heb ik koperen strips (te verkrijgen bij het tuincentrum) aangebracht. Dit lijkt te werken tegen slakken.
    Woensdag 1 Juni 2022 om 19:07
  • Stina K. Stina K. Had een soort van grind gekocht waar slakken niet van hielden omdat het vocht opnam als ze er iver heen wilden. Hielp niks. Eierschalen en hulst blad ook niet. Bierval vangt wel wat maar sommige slakken meer interesse in mijn planten. Ga iedere avond op jacht en soms vang ik er 4 ofzo.
    Van dat koper gehoord maar ook dat naaktslakken zich er niet veel van aantrokken
    Woensdag 1 Juni 2022 om 19:36
  • Marianne V. Marianne V. Het enige wat hier tot nu toe hielp was "slakkenwal" (Aldi !!) een soort korrels die opzwellen door de vochtigheid. In een vijf cm dikke laag leggen rondom de plant.
    Probleem is dat je bij harken enz de wal doorbreekt en je hebt heel veel nodig.
    Ik gebruik "biologische " slakkenkorrels, anders is het hier dweilen met de kraan open
    Woensdag 1 Juni 2022 om 22:39
  • Marianne V. Marianne V. PS , op YouTube staan filmpjes waar slakken gewoon over het koper heen kruipen 😂, een dure en ook niet werkende oplossing.
    Eenmaal de stelen van je zonnebloemen ouder ,dikker en harder zijn , lusten ze ze niet meer, maar in het begin moet je soms drastische maatregelen nemen. Net hetzelfde hier met mijn dahlia's en zinnia's want ze zijn niet kieskeurig: Digitalis, zonnebloem, dahlia's, zinnia's, alle jonge plantjes, echinacea, , oesterblad , alliums,zelfs munt, alles moet eraan geloven....
    Woensdag 1 Juni 2022 om 22:45
  • HA v. HA v. Dit jaar in de tuin heel erg weinig schade door slakkken
    Behalve de zonnebloemen.
    Op alle manieren die ik probeerde (eerst in potjes kweken, volle grond zaaien, hekjes er om heen, slakkenkorrels) mislukte het. Van de 30 zaadjes heb ik nu nog 2 zonnebloemen die het gaan redden over.

    Eigenlijk raar want ik heb 3 plekken in de tuin waar " ieder jaar" zonnebloemen staan en die groeiden altijd lekker door tot boven t hoofd van deze tuinman.
    t Kan verkeren denk ik...
    Donderdag 2 Juni 2022 om 08:58

1 tuinier vindt dit leuk

  • HA v. HA v. Donderdag 2 Juni 2022 om 08:55