Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pascale M.

  • Pascale M.Wij hebben Pennisetum in onze tuin staan. In de voortuin staat hij heel mooi, maar aan de zijkant van ons huis ( waar altijd schaduw is), groeit hij niet. Wat kunnen we daar in de plaats zetten?
    Alvast bedankt voor jullie antwoord!
    Donderdag 2 Juni 2022 om 13:02

5 reacties

  • Henk N. Henk N. Japanse zegge (Carex) zou een optie zijn?
    Donderdag 2 Juni 2022 om 15:29
  • Kaatje v. Kaatje v. Ja, dat lijkt mij ook een goeie @Henk, Carex morrowii. Lees de beschrijving eens hier https://www.mijntuin.org/plant...
    Donderdag 2 Juni 2022 om 16:11
  • Pascal G. Pascal G. Ik veronderstel dat je het over Pennisetum alopecuroides hebt Pascale? Op zich betekend het woord Pennisetum gewoon gras en daar zijn er natuurlijk ontelbbaar veel soorten van. Carex vraagt ook zonlicht en toch wat opkuiswerk na de winter. Ik zou eens proberen met Luzula Nivea.Deze doet het alleszins goed met zeer weinig zonlicht, zonder heb ik nog niet geprobeerd.
    Donderdag 2 Juni 2022 om 18:50
  • Henk N. Henk N. Ik vind de Carex morrowii mooier dan de Luzula... maar smaken verschillen, gelukkig :)
    Donderdag 2 Juni 2022 om 20:29
  • Pascal G. Pascal G. Ja, dat is zo. 'k Heb de carex morrowii ice dance er hier jaren terug allemaal uitgezwierd. Ze kropen ondergronds naar alle kanten en hun bladeren kwamen lelijk uit de winter, neen niet voor mij. Nu er zijn eerlijk gezegd maar weinig siergrassen welke ik echt mooi vindt hoor en soms moet je een plant na enkele jaren hierover beoordelen. Festuca Glauca is ook mooi als je de jonge plantjes ziet in de winkel maar je moet ze na enkele jaren eens bekijken. Pennisetum Thunbergii Red Buttons vindt ik de mooiste onder de winterharde siergrassen maar die vraagt ook wat zon.
    Donderdag 2 Juni 2022 om 22:07