MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Daniellehallo.

  ik heb 2 vragen .
  is een ijsbloem woekerend ?

  en vraag 1
  ik heb druiven struiken geplant 3 stuks staan ze niet de dicht op elkaar?
  Dinsdag 28 Juni om 16:46

4 reacties

 • Groen G. Groen G. Ik vind wel dat ze te dicht op elkaar staan in zo’n kleine bak!

  Ik vond wat tips and tricks voor je:

  Hoe kun je druiven planten in de volle grond
  Ik kan me voorstellen dat je niet ieder dag druiven plant. En dus niet weet hoe je druiven het beste kunt planten. Geen probleem! Zo moeilijk is het planten van een druif niet. Hieronder lees je stap voor stap hoe je druiven kunt planten:

  Zoek een geschikte plaats voor de druivenplant (zie ‘de locatie van je druif’).
  Bereid het plantgat voor (zie ‘voedingsrijke grond om druiven te planten’). Maak het gat iets groter dan het potje waar de druif in geleverd wordt. En breng aanplantgrond (en eventueel kalk) aan in het plantgat.
  Plaats de druif in het plantgat. De diepte waarop je druiven moet planten is hetzelfde als het potje waar ze inzitten. De bovenkant van het potje moet gelijk zitten met de bovenkant van de grond rondom de druivenplant.
  Vul de grond rondom de kluit in etappes aan. Druk telkens de grond goed aan. Dit voorkomt dat er lucht langs de wortels zit, wat de kans vermindert op het afsterven van je druivelaar.
  Bevestig de druivenplanten aan een pergola, schutting, schuurtje of touwen om te plant te begeleiden tijdens de groei.
  Een dingetje waar je rekening mee moet houden tijdens het planten van druiven is de afstand tussen druivenstruiken. Hoeveel druiven je mag planten per meter hangt af van de hoogte van de druivenplant.
  Druivenplanten tot 100 centimeter hoog mogen er 2 tot 3 per strekkende meter geplant worden. Dit is om de 35 – 50 centimeter. Druivelaars van meer dan 100 centimeter hoog kun je het beste maar 1 per meter plaatsen.

  Door deze afstand tijdens het planten aan te houden, voorkom je dat de druivenplanten in elkaar gaan groeien. Of dat ze zonlicht voor elkaar wegnemen, waardoor de druiven niet goed rijpen. In de eerste 4 jaar na aanplant moet je de druif heel hard snoeien. Alleen dan gaat de plant snel en lekkere vruchten dragen.
  Dinsdag 28 Juni om 16:59
 • Danielle Danielle dank u wel ik heb toch de middelste er uit gehaald en in een andere pot gezet . Dinsdag 28 Juni om 17:34
 • Pascal G. Pascal G. Dat is nog te veel. Maximum 1 plant per bak en dan mag je de druivelaar nog niet te hoog laten komen. Voor een mooie druivelaar moet de potinhoud toch minstens 75 liter zijn.
  Sorry Danielle. Waarschijnlijk niet de info waar je op zat te wachten maar 't is nu eenmaal zo.
  Dinsdag 28 Juni om 22:05
 • Pascal G. Pascal G. https://www.mijntuin.org/users...
  P.S. Woekerend is niet een woord welke ik ijsbloemen zou toekennen. Zowel Dorotheanthus als Delosperma hebben als nederlandse naam "IJsbloem". Ze vormen een mooi bloementapijtje.
  Dinsdag 28 Juni om 22:14