MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Marjan J.

 • Marjan J.kun je zwarte grond uit een weiland gebruiken voor je tuin?
  mijn dochter krijgt binnenkort de sleutel van haar nieuwbouw woning
  ze heeft aangegeven dat de aannemer het perceel niet aan hoeft te vullen met grond/zand , omdat dat vaak niet de beste grond zal zijn.
  ze heeft de mogelijkheid om bij een boer een berg grond uit een weiland te krijgen
  is dat geschikt genoeg voor een tuin met gras en planten?
  Zondag 28 Augustus om 15:09

4 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Ik zou niet weten waarom dat niet goed zou zijn . Als je grond niet opgehoogd wordt , dan plant je toch ook in de bestaande grond ? Eventueel kan hij wel verrijkt worden met compost om hem wat vruchtbaarder en doorlaatbaarder te maken.
  Wij hebben hier een deel van onze tuin aangelegd op de bestaande grond ( toevallig ook weidegrond) en een ander deel is opgehoogd ( omdat we met niveauverschillen zaten links en rechts ) met aarde van een aardappel veld, die nogal zandachtig was.Daar is voor het planten telkens plaatselijk goedkope potgrond door verwerkt. Zorg gewoon dat alle gras uit de grond verwijderd wordt of diep genoeg onder de grond zit of het groeit terug
  Zondag 28 Augustus om 16:36
 • Pascal G. Pascal G. Ja dat zou ik ook doen. De huidige laag diep omwoelen en daarna de zwarte grond vermengd met compost er over.
  Zondag 28 Augustus om 22:22
 • Marjan J. Marjan J. bedankt voor jullie reacties
  Maandag 29 Augustus om 23:26
 • Groen G. Groen G. Berg grond uit een weiland? Weiland is grasland. Wat heeft daar op gegraasd? Hoeveel mest en kunstmest zit erin? Weidegrond is verre van zwarte grond. Ik zou eerst goed willen weten wat er met die grond gebeurd is, waarom die boer er vanaf moet en het gratis aanbiedt.
  Dinsdag 30 Augustus om 21:40