MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Baldwin D.Ik heb vrijdag 16 september mijn gras geverticuteerd en daarna bemest, hoelang duurt het eer je grasmat hersteld?
  Bij aveve zegt men dat je pas mag zaaien na ongeveer een week en half...
  Klopt dit?
  Graag tips!
  Donderdag 22 September om 09:37

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. 't Is nu te laat maar als wij moeten tussenzaaien doen wij dat altijd direct na verticuteren of plaatselijk op de slechte plek inharken. Als je het gras voedsel gegeven hebt moet je inderdaad wat wachten (voor wachttijd: zie verpakking voedsel). Als je er niet in slaagt het gazon tegen het voorjaar goed te krijgen zou ik alles 2 spaden om doen, de grond vermengen met heel veel turf en alles in maart herzaaien (ik gebruik 2 keer zo veel graszaad als op verpakking weergegeven wordt). Voorzie ook enkele borders met bloemen want zoals jouw tuin er nu bij ligt heeft deze amper een ecologische waarde. Dat wil je toch niet? Deze borders zou ik niet in de flanken aanleggen. Zo vormen deze geen hindernis bij het snoeiwerk.
  Donderdag 22 September om 10:12
 • Angelina V. Angelina V. Il denk dat je het gras niet in tegenfestelde richting hebt geverticuteerd, er ligt te weinig afval en hooi
  Je hebt nu gemest, prima, ook kan je makkelijk in t najaar bijzaaien, het is straks of nu al herfst.
  Dus ga lekker evt bijzaaien, je kan ook wachten tot de lente en kijken hoe het nu zich gaat ontwikkelen.
  Sukses!!!

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt!!
  Donderdag 22 September om 20:20
 • Groen G. Groen G. Gras kiemt pas bij 10 graden en een zonnetje (en vocht uiteraard. Bodemtemperatuur van 8 graden. Ik zou er nu helemaal niet aan beginnen.
  Donderdag 22 September om 20:38