MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

8 reacties

 • Pascal G. Pascal G. 't Is nu te laat maar als wij moeten tussenzaaien doen wij dat altijd direct na verticuteren of plaatselijk op de slechte plek inharken. Als je het gras voedsel gegeven hebt moet je inderdaad wat wachten (voor wachttijd: zie verpakking voedsel). Als je er niet in slaagt het gazon tegen het voorjaar goed te krijgen zou ik alles 2 spaden om doen, de grond vermengen met heel veel turf en alles in maart herzaaien (ik gebruik 2 keer zo veel graszaad als op verpakking weergegeven wordt). Voorzie ook enkele borders met bloemen want zoals jouw tuin er nu bij ligt heeft deze amper een ecologische waarde. Dat wil je toch niet? Deze borders zou ik niet in de flanken aanleggen. Zo vormen deze geen hindernis bij het snoeiwerk.
  Donderdag 22 September om 10:11
 • Bert E. Bert E. Ik vind de grasmat er best goed uitzien na een verticuteerbeurt. Zie ook niet goed waarom je zou moeten inzaaien. De temperaturen zijn nog hoog genoeg om het gras zich te laten herstellen. Dat het wat geel is komt ook door de droogte. Overal zie je gelige gazons. Dat komt meestal wel weer goed. Het idee van Pascal om het gras om te spitten vind ik hier totaal niet aan de orde. Volgens mij wordt dit weer een mooi groen gazonnetje.
  Donderdag 22 September om 14:41
 • Baldwin D. Baldwin D. bedankt allen , voor de tips..
  Donderdag 22 September om 18:40
 • Pascal G. Pascal G. Zo heb ik dat niet geschreven Bert. We zijn nog lang niet aan het voorjaar. Hier in de buurt zie ik veel gazons welke zich niet volledig hersteld hebben na de droogte en heel veel onkruid op plaatsen waar voorheen gras stond.
  Donderdag 22 September om 20:31
 • Bert E. Bert E. Ok, maar het gaat nu over dit gazon Pascal en aangezien er regelmatig regen wordt verwacht moet het wel goed komen. Maar het klopt dat sommige gazons er belabberd uitzien. Maar ik verbaas me soms over het herstelvermogen van gras.
  Vrijdag 23 September om 11:40
 • Pascal G. Pascal G. Ja, dat is zo maar als het tegen het voorjaar niet goed komt,....
  Hier hebben we zandgrond en zoals je weet geven de meeste mensen hun gazon geen water. Je zou die grasmatten hier nu eens moeten zien. In mijn normen om bij te huilen. Grote kale plekken en enorm veel onkruid op plaatsen waar daarvoor gras stond. In vergelijking ziet het gazon van Baldwin er dan nog zeer goed uit.
  Zaterdag 24 September om 10:20
 • Baldwin D. Baldwin D. bij mij is het wel kleigrond..
  Zaterdag 24 September om 14:56
 • Pascal G. Pascal G. Deze droogt minder snel uit dan zandgrond maar wordt bij droogte keihard.
  Zaterdag 24 September om 20:23