MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Claudine C.Ik heb planten aangekocht in een tuincentrum maar weet nog niet waar alles te zetten. We zijn de tuin aan het organiseren, maar soms planten hier en daar aangekocht . Kan ik deze gewoon in pot laten tot volgend jaar? Gaan ze groeien, bloeien?
  Vrijdag 7 Oktober om 13:23

7 reacties

 • Groen G. Groen G. Ja, gewoon in een goede pot zetten. Alleen bevriezen planten in pot snel, dus dan wel binnen zetten.
  Vrijdag 7 Oktober om 14:29
 • Bert E. Bert E. Ik zou ze als het kan in de volle grond opkuilen. In potten blijven planten vaak veel te nat en komt er niet genoeg lucht bij de wortels. Ook kunnen ze vast een goed wortelgestel maken zodat ze in het voorjaar beter aanslaan.
  Vrijdag 7 Oktober om 15:35
 • Claudine C. Claudine C. Dus eigenlijk uit hun pot halen waar ze in zitten en dan in een bloempot? Of op een braakliggend grond inkuilen?
  Vrijdag 7 Oktober om 19:37
 • Bert E. Bert E. Als je een braakliggend stuk grond hebt is dat ideaal.
  Vrijdag 7 Oktober om 22:14
 • Groen G. Groen G. Dat is idd het meest ideaal, maar ik ging ervan uit dat je die grond niet had, gezien je vraag.
  Zaterdag 8 Oktober om 11:22
 • Claudine C. Claudine C. @groen geluk, ja hoor! Grond genoeg, maar het is voor de tuin van mijn zoon…deze is nu momenteel een bouwwerf.ik ben reeds planten aan het verzamelen om deze in later stadium te planten. Ze zitten nu in containerpotten
  Zaterdag 8 Oktober om 13:15
 • Marianne V. Marianne V. Zeker voor meer grond volume zorgen, of dat nu in volle grond of in een grote pot is, maakt niet uit. Ik heb op die manier vijf vrij oude pioenen bijna anderhalf jaar in heel grote potten(50x50) overgehouden toen ze weg moesten voor de aanleg van de vijver en de talud waar ze moesten komen nog niet klaar was. En ja hoor , het jaar nadat ze terug in de volle grond stonden , bloeiden ze al, de periode in pot hebben ze de bloei overgeslagen, maar dat gaf niet, het was gewoon overleven.
  Zondag 9 Oktober om 12:57