MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Fedde S.Ik heb een vraag over mijn Albizia. Ik heb hem gekocht als zijnde een a. Julbrissim. Maar wat ik over deze plant lees en zie komt niet overeen met mijn boom.
  Om te beginnen zou hij winterhard moeten zijn, maar die van mij had de vorige winter in eerste instantie niet overleeft, de bast scheurde door de vorst en ik moest hem afzagen, met het plan om hem later uit te graven. Hij was toen 2m hoog en zo'n 3 jaar oud. In het voorjaar liep hij weer uit en is nu 4m hoog. Het zou een langzame groeier moeten zijn, maar hier is hij 4m gegroeid in 1 seizoen...
  Verder zie ik op foto's steeds bomen en boompjes (<1m) met een verhoute stam, terwijl die van mij een gladde groene bast heeft. Alleen het stuk onder de dit jaar ontsproten takken lijkt verhout.
  Zou dit een andere soort of varie╠łteit kunnen zijn?
  Als deze minder winterhard is, welke maatregelen kan ik dan nemen om te voorkomen dat hij weer afsterft?
  Zaterdag 8 Oktober om 11:38

4 reacties

 • Fedde S. Fedde S. Foto bij de grond
  Zaterdag 8 Oktober om 11:38
 • Fedde S. Fedde S. 4m in 1 seizoen
  Zaterdag 8 Oktober om 11:39
 • Groen G. Groen G. Het is een Persische slaapboom. Een exoot. Zou tot -15 moeten kunnen hebben, anders inpakken met 50 cm noppenfolie vanaf de grond. Dit zou moeten voorkomen dat de bast gaat scheuren.

  Zaterdag 8 Oktober om 20:05
 • Pascal G. Pascal G. Een gescheurde bast komt door te veel water. De Albizia welke ik hier heb is inderdaad een langzame groeier. De eerste 2 jaar pakte ik dit toen nog kleine boompje (enkel bij strenge vorst) in met vorstvlies. Bij zo een kanjer is dit niet evident. Hoe zit het met de bloei?
  Zaterdag 8 Oktober om 20:38