MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Gitta V.Mijn (uitgebloeide) phloxen zitten ónder de meeldauw. Nu laat ik meestal uitgebloeide planten in het naseizoen gewoon staan tot volgende lente maar ik vraag me af of het in dit geval beter is om ze helemaal af te knippen ivm het verspreidenvan de meeldauw. De nepeta die ernaast staat heeft het ook. Afknippen of toch gewoon laten staan en volgend voorjaar afknippen? Iemand een idee???
  Woensdag 12 Oktober om 09:53

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Op zich zal de meeldauw wel verdwijnen in de winter maar waarom zou je ze niet afknippen. Mooi zullen ze er nu niet bij staan.
  Woensdag 12 Oktober om 18:27
 • Gitta V. Gitta V. Nee mooi zijn ze niet meer maar ik knip uitgebloeide planten meestal pas af in het voorjaar. In verband met schuilhoekjes voor allerlei beestjes en vallen van bladeren voor mulch Als je alle planten nu al afknipt wordt het zo'n kale boel ........maar met meeldauw erop misschien niet zo"n goed idee ....vandaar mijn vraag...
  Woensdag 12 Oktober om 18:47
 • Pascal G. Pascal G. Dat begrijp ik maar 'k veronderstel dat je wel nog veel planten hebt zonder meeldauw voor de dieren. Je kan ze gerust afknippen hoor.
  Woensdag 12 Oktober om 20:11