MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Urbain N.Ik heb sinds december 2017 drie Ginkgo Biloba bomen staan die het prima doen, met uitzondering van eentje die de laatste maanden dit schors probleem (zie foto) ontwikkeld heeft. Het lijkt erop dat dit niet uit zichzelf zal verdwijnen. Iemand een idee wat dit is ? Wat dit veroorzaakt ? En vooral wat ik er nu kan aan doen ? Bedankt
    Maandag 31 Oktober om 11:36

2 reacties

  • T. A. T. A. Dit is einde boompje, het is te groot om te herstellen, en ginkos zijn daar sowieso niet goed in. Hier ook een ginko met vergelijkbare problemen. Oorzaak is ook mIj niet bekend.
    Maandag 31 Oktober om 16:35
  • Groen G. Groen G. Ik heb een tijdje terug hetzelfde probleem gepost maar dan over mijn wilde kardinaalsmuts. Ik heb hier geen reacties op gehad. Heb vervolgens de boomverzorger erbij gehaald en die zei dat het stress is geweest, waarschijnlijk door de hitte/droogte. Even niks aan doen en volgend jaar aankijken, er was volgens hem een gerede kans dat het nog goed zou komen. De reden daarvoor is dat er nog genoeg sapstroom over is onder de schors. Maar de boom nu niet treiteren door drastisch te snoeien oid.
    Dinsdag 1 November om 11:32