MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Fleur D.Vorig jaar heeft onze tuinvrouw een liquidambar styraciflua geplant. Ik vraag me nu af of ze niet gemist is want de kruin van de boom blijft onderaan zeer smal… hij krijgt geen langere takken onderaan. Is dit normaal? Zie foto. Ik wil echt geen lange smalle boom… Ze is al meerdere keren gemist dus ik verlies mijn vertrouwen… Zo plantte ze een kastanjeboom met witte ipv met rode bloemen en mochten we onze nieuwe haag absoluut geen water geven waardoor ze volledig dood gegaan is en ze die dus gratis herplant heeft maar we wel een jaar verloren zijn…
  Dinsdag 1 November om 14:09

7 reacties

 • Bert E. Bert E. Een boom heeft wel een paar jaar nodig om zich goed te "zetten" Hij steekt z'n energie meer in wortelvorming dan in nieuwe takken . De boom ziet er verder goed uit. Je moet gewoon wat extra geduld hebben. Uiteindelijk gaan de takken naar buiten groeien. Waarschijnlijk snoei je dan de onderste takken toch af omdat je anders niet om de boom kunt maaien.
  Dinsdag 1 November om 17:11
 • Groen G. Groen G. De amberboom is een piramidale boom. Heel breed wordt ie sowieso niet. Maar onderaan wordt ie wel wat breder nog, zoals een piramide dus.
  Dinsdag 1 November om 19:26
 • Bert E. Bert E. Piramide duidt op breed van onderen en naar boven toe smaller. Hij wordt flink breed Groen Geluk. Jouw reactie is een beetje tegenstrijdig.
  Dinsdag 1 November om 21:01
 • Fleur D. Fleur D. Dankjewel voor jullie reacties! Ik zal dan maar afwachten en hopen dat de tuinvrouw niet gemist is 😏😁🤞
  Woensdag 2 November om 11:11
 • Groen G. Groen G. Hij wordt iets breder aan de onderkant en loopt piramidaal uit. Maar de amberboom is van nature geen breed uitgroeiende boom. Ik heb nog nooit een flink brede amberboom gezien.
  Woensdag 2 November om 17:21
 • Bert E. Bert E. Die van mij kreeg hele lange brede takken en heb ik een flink stuk moeten terug snoeien. Anders kon ik er niet om heen maaien.
  Woensdag 2 November om 19:29
 • Groen G. Groen G. Die staat dus vrij in het gras begrijp ik? Wellicht maakt dat nog verschil. Hier staat de amberboom tussen andere grote bomen. Hij moet dus wel omhoog.
  Vrijdag 4 November om 09:42