MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Miranda D.

 • Miranda D.Ik ben redelijk nieuw met 'serieus' tuinieren. Heb vorige maand ca. 500 bloembollen in de tuin gezet, maar zie nu dat er al een flink aantal opkomen. Hebben jullie dat ook? Komt dat door het relatief warme weer?

  Verder heb ik in april witte vingerhoedskruid geplant. De planten zijn flink gegroeid, maar er heeft er niet 1 gebloeid, komt dat vaker voor?
  Zondag 6 November om 08:19

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Vingerhoedkruid is tweejarig. Mei - juni is zowat hun bloeimaand. De planten zullen toen nog te jong geweest zijn om te bloemen dus 't zal voor volgend jaar zijn.
  Zondag 6 November om 10:05
 • Marianne V. Marianne V. Dat voorjaarsbloeiers (bollen ) nu al opkomen is niet helemaal een ramp . De meeste verdragen wel wat vorst ook op het blad.
  Wat je vingerhoedskruid betreft, ik ben hier ook begonnen ( 25 jaar geleden) met enkele volledig witte planten en drie jaar nadien had ik alle varianten van wit over lila tot paars, mét en zonder sproetjes 😊
  Zondag 6 November om 12:45
 • HA v. HA v. Als ik bloembollen in de grond zet doe ik dat in 2en, eind oktober eind november. Je zegt dat je "vorige maand" bollen in de grond gezet hebt, dat zou ik zelf wat vroeg vinden.
  Het is verder natuurlijk helemaal geen ramp,ze komen gewoon wat eerder.

  Maandag 7 November om 22:41

2 tuiniers vinden dit leuk