MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • John u.Graag jullie gewaardeerde mening.
  Deze Acer palmatum "Orange dream" heeft een meer struikvormige groei, dan boomgroei.
  Wat dien ik hier mee te doen?
  Maandag 21 November om 12:10

8 reacties

 • Groen G. Groen G. Als je wilt dat hij breder uitwaaiert, kan je in de zomermaanden de omhoog gaande takken snoeien. Maar nooit meer dan 30% van de totale heester!
  Maandag 21 November om 15:25
 • Bert E. Bert E. Als je wilt dat hij meer boomvormig wordt zoals ik van je begrijp dan kun je de onderste takken wegnemen. Dan komt de stam wat beter uit en lijkt al wat meer op een boom. Het is wel een langzame groeier. Wel is het meer een opgaande struik dan andere acers. In dit geval heb je de goed struik staan. Wil je toch een uitwaaierende struik dan kun je de takken wat naar buiten buigen en vastzetten met een spalk(stevige stok langs de takken). Laat dit minstens een jaar zitten. Dan zal de vorm breder zijn. Ik heb dit gedaan met een slungelige sierappel en die is er flink van opgeknapt. Niet snoeien, want hij groeit maar langzaam
  Maandag 21 November om 15:37
 • John u. John u. Dan laat ik ´m gaan zoals het nu gaat. Als het een struik is mag het uiteindelijk ook een struik blijven!
  Maandag 21 November om 16:29
 • HA v. HA v. Ik vind dat verstandig... Snoeien van acer, ik heb een dissectum nigrum, doe ik alleen als de natuurlijke vorm echt verstoord wordt. In 3,5 jaar heb ik misschien 3 takken of takjes verwijderd.

  Alles wat ik weet over Acers en hun verzorging leerde ik van Herons Bonsai. Herons is van een japanner die in de jaren60 naar Londen kwam en inmiddels de hoogste Britse onderscheiding kreeg van de koningin vanwege zijn verdiensten.

  Een bijzonder informatief kanaal, waar ik ook als niet bonzai-knipper veel plezier aan beleef door zijn bijzondere kijk op bomen en hun groei. Heron geeft mooie colleges over hoe je als "tuinman" de balans vindt tussen estetiek en natuur zn gang laten gaan.

  https://www.youtube.com/@Heron...
  Dinsdag 22 November om 11:04
 • John u. John u. ik ga kijken
  Dinsdag 22 November om 17:51
 • Henk N. Henk N. Een heel andere opmerking/vraag: wat is dat voor auto op de achtergrond? Ik dacht eerst aan een ouder type BMW? :)
  Dinsdag 22 November om 17:57
 • John u. John u. Volvo 960 3liter 6 cylinder uit 1991
  Woensdag 23 November om 12:23
 • Henk N. Henk N. Mooi! Onverwoestbaar, die Volvo's.
  Woensdag 23 November om 16:01

1 tuinier vindt dit leuk

 • HA v. HA v. Dinsdag 22 November om 13:59