MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • HA v.Jippie!
  Vandaag de Citrus Hystrix, Kaffir Limoen, aan mijn tuin toegevoegd.
  Djeroek Poeroet, zoals de blaadjes in Indonesie heten, is een heerlijk kruid voor de aziatische keuken.

  Na behoorlijk wat zoeken kwam ik deze keer uit bij www.directplant.nl. Voor het eerst een boom niet opgehaald bij de kweker.
  Dat beviel toch goed.
  Directplant was veruit de goedkoopste. 85 centimeter Kaffir Limoenboom is redelijk verkrijgbaar maar de prijzen liepen erg uiteen.
  Vrijdag bestelde ik hem, dinsdag is hij keurig verpakt zonder schade bezorgd door postnl.

  Hij gaat nu even een uurtje in de woonkamer, maar dan verplaats ik m naar de logeerkamer. Als hij een beetje gewend is zal ik hem toch weer in de woonkamer zetten.
  Ondanks alle waarschuwingen dat dat geen goed idee is ;-)
  Als hij vervolgens inderdaad blad gaat verliezen dan kan ik m altijd nog uit t zicht verbannen...
  Blij mee!
  Dinsdag 22 November om 11:11

8 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Mooie plant al . Ik had een mini gekocht van 15€. Is nu 30 cm hoog en doet het vrij goed.
  Zalige smaak hè die blaadjes 😊
  Dinsdag 22 November om 11:19
 • Marianne V. Marianne V. PS , voordat je je plant kaalplukt: de blaadjes worden ook diepgevroren verkocht in Aziatische winkels
  Dinsdag 22 November om 11:20
 • HA v. HA v. lol.. I know... Opgegroeid naast een toko in Den Haag. Dit is leuker toch Marianne? Maar ik ben spaarzaam hoor en zal m niet kaal plukken. Ik kocht wel dit,formaat om meteen te kunnen oogsten.

  Met kerst maak ik een rijsttafel. Eindelijk fatsoenlijke nassie koening voor dat feest.

  Overigens, puur voor de lol bestelde ik ook zaden van de kaffir limoen. Die schijnen goed te kiemen op kamertemperatuur en dan kan je meteen al oogsten als mn zaailing 2 of 4 blaadjes heeft.
  Dat zaad vond ik niet zo duur.


  Ben overigens een beetje dom met directplant noemen...Ik kocht m bij
  https://plentygreen.nl/alle-pl...
  45 euro.

  Directplant vraagt voor dezelde formaat 66 euro...
  Dinsdag 22 November om 11:26
 • Marianne V. Marianne V. Gewoon nog één opmerking : heeft zeer veel licht nodig en ik vrees dat de plaats waar je plant nu staat wel eens te donker zou knn zijn. Heb je geen plaatsje aan het raam vrij??
  Dinsdag 22 November om 13:32
 • HA v. HA v. Hij komt net aan en blijft daar nu niet.. Het is ff voor mijn lol. Voor het raam is wellicht niet goed want dat is altijd pal boven een verwarming. Ik las dat dat niet goed was. De ramen waar hij, volgens de literatuur, zou moeten staan zijn buiten mijn zicht. Onverwarmde logeerkamer en dergelijke.

  Dus ik nam mij voor een beetje te experimenteren. Hij zal niet in 1 dag dood gaan van de verkeerde plek. Het wordt schipperen tussen "de goede plek" en het moment dat hij blad verliest...Een beetje verlies neem ik voor lief.
  Maar alsjeblieft vertel mij waar jij hem hebt want dit is mn eerste tropische plant ooit, en ik ben dus absolute beginner.
  Dinsdag 22 November om 13:43
 • Marianne V. Marianne V. Eerste winter in de badkamer , onder Velux raam( vond hij heel leuk!!) Vorige winter in de onverwarmde serre gebleven en ga dat dit jaar ook weer doen. Moest het keihard beginnen vriezen zal het een plekje op een slaapkamer aan het raam worden denk ik
  Dinsdag 22 November om 19:43
 • HA v. HA v. Dat is voor mij te doen. Direct in de badkamer aan t raam gezet, toevalig de zonnigste kant van t huis, en meteen een net niet koude douche gegeven. haha.,.. t wordt een troetelproject voor mij dus ff verwennen.
  Dank!
  Dinsdag 22 November om 20:04
 • John u. John u. Kijk aan, iedereen blij! Plantje naar het zin, baasje blij en iedereen een heerlijke Nasi koening met rendang! Zalig kerstfeest!
  Woensdag 23 November om 17:21