MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • John u.Hallo, is er iemand bekend met Gibbelerine zuur? Hoe dien ik dat toe te passen om zaadkieming te versnellen. Weet dat het een onschadelijk enzym is maar hoe te doseren? Welke hoeveelheid? Internet geeft mij niet een bevredigend antwoord.
  Maandag 13 Februari om 17:22

14 reacties

 • Adrie d. Adrie d. Ik had er nog nooit van gehoord maar na wat gegoogled lijkt me dat af te hangen van wat je precies hebt, poeder of pillen.
  Zit er geen gebruiksaanwijzing bij dan?
  Dinsdag 14 Februari om 19:08
 • John u. John u. nee, zit er niet bij. Het betreft poeder
  Woensdag 15 Februari om 06:01
 • Adrie d. Adrie d. Het hangt natuurlijk af van hoe geconcentreerd dat specifieke poeder is wat jij hebt. Maar over het algemeen kom ik op ergens tussen de 50 en 200 ppm ( Parts per Million) dit komt overeen met 50 tot 200 gram / liter water.
  Ik kom wel veiligheids waarschuwingen tegen dus zo onschuldig is het spul niet : vooral niet in je ogen krijgen.
  Waar ga je het spulletje eigenlijk voor gebruiken?
  Woensdag 15 Februari om 07:37
 • Kaatje v. Kaatje v. Veiligheidsinformatieblad:
  https://bit.ly/3E8eS9m
  Woensdag 15 Februari om 08:02
 • John u. John u. Ik wil het gaan gebruiken om zaden sneller te laten kiemen. Sommigen hebben wel meer dan een jaar nodig, vandaar.
  Woensdag 15 Februari om 14:27
 • John u. John u. dank Kaatje, er staat weinig spannends in. Adrie; oplos is5 gram per liter
  Woensdag 15 Februari om 17:01
 • Adrie d. Adrie d. Kijk, heb het toch nog gevonden John. Das heel wat minder dan 50-200 gram , maar dat hangt van de toepassing en percentage werkzame stof af.
  Ik ben benieuwd of het werkt John, ik heb ook wel wat zaden liggen die niet echt willen. Hoop dat je je ervaring wilt delen als je al dan niet resultaat ziet.
  Woensdag 15 Februari om 17:51
 • John u. John u. Ga ik zeker met je delen Adrie. Verder zou ik graag wat meer inzicht krijgen in het zaaien van zaden. Heb je hieromtrent advies? M,n partner heeft vandaag een zaaitafel gemaakt met verwarmde onderlegger. Dus dat kan ook wat gaan doen he
  En de oude koelkast gaat straks ook weer aan voor de kiemontwikkeling.
  Woensdag 15 Februari om 17:55
 • Adrie d. Adrie d. Tja het zaaien van zaden .... Is moeilijk om daar algemene tips voor te geven want verschilt nogal per plant. Over het algemeen geldt dat je het zaadje net zo diep moet steken als het zaadje dik is. Verder dient de grond waarin gezaaid wordt vochtig te zijn ( en te blijven) maar niet nat. Meestal is het gedaan met de kansen wanneer het gepote zaad uitdroogt in de grond. Ik sluit mijn zaaipotjes altijd af met huishoudfolie en een elastiekje.

  De buitenkant van harde zaden een beetje beschadigen door ze over een schuurpapier of ruwe steen te halen en vervolgens 24 uur laten weken in lauw water helpt ook met de kieming. Dit beschadigen zeker niet overdrijven : schuren tot je wat kleurverschil ziet, niet dwars door de schil heen.

  Verder is de versheid van zaden van groot belang : verse zaden kiemen veel beter dan zaad van een paar jaar oud. Hoe langer bewaren, hoe langer je ernaar blijft staren, heb ik ergens meegekregen.
  Helaas heb je die versheid niet altijd in de hand, wanneer je ergens zaden koopt.

  Misschien heb je hier iets aan?
  Het best kun je vragen / googlen over hoe een specifieke plant te zaaien. Sommige willen licht en dus erg oppervlakkig gezaaid worden andere willen weer eerst een koude periode . Ben je toevallig met een specifiek probleemgeval bezig?
  Woensdag 15 Februari om 18:49
 • John u. John u. dank voor je uitgebreide antwoord. Helaas nog niets nieuws onder de zon.

  Woensdag 15 Februari om 19:26
 • Marianne V. Marianne V. Op de website van vreekens zaden vond ik het volgende
  Woensdag 15 Februari om 22:57
 • Marianne V. Marianne V. En ook nog dit
  Woensdag 15 Februari om 22:59
 • Marianne V. Marianne V. En dat het schadelijk kan zijn bij aanraking met de ogen lijkt me niet onmogelijk, het is dan ook een zuur he
  Woensdag 15 Februari om 23:00
 • John u. John u. Dank Marianne. Ik had dit al gelezen. Men spreekt bij Vreeken van een tablet. ik heb poeder. Dus een mespuntje op een bakje water zou naar mijn mening wel wat soelaas kunnen bieden.
  Ik heb de eerste zaden in een oplossing gedaan.
  Donderdag 16 Februari om 18:11