MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Heb je een specht op bezoek gehad?
  Enkele jaren geleden heeft er eentje in de onderstam van onze liriodendron een gat gemaakt van 5-6 cm doorsnede en al zeker 7 cm diep tegen dat we het doorhadden. Heb er een bijna volledige tube wondafdekmiddel in geduwd en de boom heeft het gehaald. Heeft de hele zomer "gebloed" maar na de daaropvolgende winter was het gat dicht.
  Ik las hier op de site bij ziekten en plagen ook iets over de wilgenhoutrups maar daar wordt een meidoorn niet bij vermeld.
  Maandag 6 Maart om 10:38
 • John u. John u. Spechten, en dan met name de bonte houd hier ook flink huis. Is zo.n wondafdekmiddel afdoende want er staan een paar grote dennen/sparren waar wat gaten in zit.
  Dinsdag 7 Maart om 18:28
 • Marianne V. Marianne V. Hier was het wondafdekmiddel een paniek/redmiddel : de boom was toen 10 m hoog en de specht had doodleuk in de hoofdstam op anderhalve meter hoogte zitten timmeren­čś▒. Het was de enige oplossing die ik zag om te zorgen dat hij er niet helemaal aan kapot ging.Was het hoger of in een dikke zijtak geweest , was het niet zo erg, maar als hij afstierf was het dat wel want de serre staat er op 3 m afstand van ­čśĆ Hier heeft het gewerkt maar of het altijd zo is , durf ik niet zeggen
  Dinsdag 7 Maart om 18:35
 • John u. John u. Super Marianne
  Dinsdag 7 Maart om 21:03