MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • John u.Ik wil m´n Dahlia,s in pot zetten. Ze komen zo uit de kelder. Ze hebben donker en droog/vorstvrij gestaan.
  Het ziet er gerimpeld uit. Gaan ze het nog doen?
  Woensdag 15 Maart om 14:29

5 reacties

 • Adrie d. Adrie d. Je zou ze eerst een nachtje in een bak met water kunnen laten drinken (tip van @Bert Eefting , ere wie eer toekomt 😃)
  Of ze het dan ook gaan doen na het oppotten zal wel afhangen van in hoeverre ze uitgedroogd zijn, maar je hebt niks te verliezen toch?

  Die van mij heb ik vorige week laten 'drinken' . Is het al tijd om ze op te potten? Vorig jaar deed ik het veel te vroeg met als gevolg lange slappe planten.
  Woensdag 15 Maart om 20:17
 • Bert E. Bert E. Als je het er voor over hebt om ze steeds bij nachtvorst weer naar binnen te halen is dat geen probleem. Vorig jaar hadden we een heel zonnig april, maar wel veel nachtvorsten. Ik had toen meer dan 50 in potten staan. En maar sjouwen. Na de ijsheiligen in de tuin gezet en toen kwamen de slakken. Daarna ook nog een gortdroge zomer erover heen. Ik was er helemaal klaar mee. Wat een gedoe. Heb mijn buurvrouw er blij mee gemaakt met als deal dat ik af en toe een bosje mag komen plukken. Moet je nagaan hoe relaxt ik nu ben. Wouw!
  Woensdag 15 Maart om 20:32
 • Marianne V. Marianne V. Bert, je verhaal komt me heeeel bekend voor, maar ik kan van de mijne geen afscheid nemen. Het zal weer een overvolle serre worden ( want heb er nog bij gekocht omdat veel knollen de laatste zomer niet zo goed doorgekomen zijn vrees ik)
  Maar dat in water leggen ga ik toch proberen , het zal een stuk vlugger gaan om ze te laten schieten , eenmaal ze geplant zijn in potten om voor te trekken
  Woensdag 15 Maart om 21:18
 • Bert E. Bert E. Als de knollen niet te droog liggen, bv een kelder, dan is het niet nodig om ze in water te leggen. Maar ik heb geen kelder. Ze stonden onder de trap naar boven en dat is te droog. Vandaar het badderen. Ik heb ze ook een keer in plastic zakken gedaan, maar dat was geen goed idee.Er kwamen hele lange witte loten aan en die zaten onder de luis. Waarschijnlijk gaat het broeien in plastic.
  Donderdag 16 Maart om 02:39
 • John u. John u. Ze stonden dus in de kelder. Zoals Adrie zei, je hebt niets te verliezen. Ik heb ze opgepot en in half in de grond staan in de bak ik de kas. Rustig water geven en dan zien we wel. Dahlia´s maken mij nu eenmaal blij!
  Donderdag 16 Maart om 18:09

1 tuinier vindt dit leuk