Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Wouter C.Onlangs een leuke tip ontvangen:
    Gebruik eens de bosaardbei als bodembedekker ipv de klassieke bodembedekker. Oogt mooi, groeit makkelijk en snel én je hebt er ook nog lekker vruchten van. Super toch?
    Maandag 24 Januari 2011 om 19:32

6 reacties

  • Wouter V. Wouter V. Ik heb dit vorig jaar voor het eerst gedaan. De oogst aarbeiden viel wel wat tegen qua hoeveelheid én smaak. Iemand zei me dat ik misschien "sieraardbeitjes" gezet had ipv bosaardbeien... Suggesties voor een smakelijk ras?
    Maandag 24 Januari 2011 om 20:10
  • Wouter C. Wouter C. Fragaria vesca is de oervorm van de bosaardbei.
    Het zijn wilde aardbeien die bloeien, ze maken vruchten tot aan de herfst, de oogsttijd van bosaardbeien ligt in juni-juli.
    De kleine vruchtjes hebben een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen, vooral vitamine C.

    Rügen’ en ‘Alexandria’ zijn nieuwe vormen die wat minder sterk uitlopen dan de wilde aardbei en geven de hele zomer door vruchten.
    Forstina is een echte bosaardbei met talrijke uit lopers, Variegata heeft crèmewitte vruchten.
    Maandag 24 Januari 2011 om 20:45
  • Maarten C. Maarten C. Dankzij mijn buur heb ik die nu ook achteraan mijn tuin. Ongelooflijk hoe snel die zich uitbreiden.
    Maandag 24 Januari 2011 om 21:22
  • Wouter C. Wouter C. Ja, zo gaat dat en bosaarbeitjes zijn héél wat leuker dan de klimop die van bij de buren komt. :-)
    Dinsdag 25 Januari 2011 om 07:41
  • Rita L. Rita L. Zelfs in mijn tuintje in het centrum van Antwerpen zijn ze spontaan beginnen groeien en dat met héél veel succes.
    Dinsdag 25 Januari 2011 om 23:29
  • Hoow @. Hoow @. ze waren ook spontan opgedoken in mn tuin, voor de verhuis nog een afleggertje genomen en in de nieuwe tuin gezet, die lijkt het nu toch overleeft te hebben.
    Dinsdag 8 Februari 2011 om 13:43

3 tuiniers vinden dit leuk