MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Pascal C.Ik ben op zoek naar de beste manier om resterende vlakken op te vullen met schors of cacaodoppen. Wat best te nemen en waar aan te schaffen. Als je wat m² moet vullen laat je het best aan huis leveren. Iemand ideeën?
  Zondag 6 Februari 2011 om 14:41

2 reacties

 • Ann V. Ann V. De prijs kan een eerste overweging zijn: cacaodoppen zijn duurder, dus als het om een grote oppervlakte gaat...
  Schors is heel vaak schors van naaldhout, en zou je bodem kunnen verzuren. In een Rhododendron- of heidetuin is dat helemaal geen probleem, in andere omstandigheden soms wel...
  Zelf heb ik ooit cacodoppen gebruikt op een pad. Nooit meer... Zogauw die doppen één keer wat nat waren geweest, werd het (en bleef het) een glijbaan. Maar die gladheid hoeft in plantenbakken geen probleem te zijn.
  Je zou ook hakselhout kunnen overwegen: Als je zelf veel snoeihout hebt, zou je de huur of aanschaf van een hakselaar kunnen overwegen.kunnen overwegen, en in veel containerparken kan je ook hakselhout afhalen, vaak gratis. Echter... dat is ook vaak voor een flink deel conifeer, en dus verzurend.
  Zondag 6 Februari 2011 om 15:40
 • Regina C. Regina C. Ik heb vorig jaar zowel schors als cacaodoppen gebruikt, en ik vind schors het beste. De doppen plakken aan elkaar als het geregend heeft en er komt schimmel op. Op stappen is absoluut af te raden want je blijft je voetstappen zien. Schors daarentegen heeft geen problemen bij regen.
  Zondag 6 Februari 2011 om 16:20