MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

 • Rik C. Rik C. Vraag eens aan @DeBoomdokter , hij kan je zeker helpen Maandag 21 Februari 2011 om 21:58
 • Ilse V. Ilse V. Dank u, ga ik zeker doen. Dinsdag 22 Februari 2011 om 08:51
 • Wouter C. Wouter C. Beste Ilse, snoeien kan maar dat is niet hetzelfde als toppen. Mag ik vragen waarom je de boom zou toppen? Het valt namelijk 'bijna' altijd af te raden. Dinsdag 22 Februari 2011 om 12:11
 • Ilse V. Ilse V. Beste Wouter
  wij zijn blij met onze boom: hij is meer dan drie verdiepingen hoog en hij neemt het zicht weg van de appartementsblok achter ons. Bovidendien blijft hij groen in de winter en is hij de grootste boom van de straat.
  Het laatste half jaar krijgt hij echter steeds meer rosse takken. Misschien omdat onze achterburen hem vorig jaar ongevraagd gesnoeid hebben? Al zijn onderste takken zijn 'geamputeerd', misschien heeft hij te weinig ruimte in ons kleine stadstuintje? Hij groeit namelijk onder een terras en er staat een muur op minder dan een halve meter. Of omdat hij overwoekerd wordt door een prachtige bruidssluier (die ik graag wil houden)?
  Dus vroeg ik mij af in hoeverre ik alle rosse takken kan verwijderen zonder hem te doden.
  En aan het toppen dacht ik omdat hij de avondzon wegneemt bij al onze rechterburen, maar ik wacht nog wel op de eerste klachten, dus dat is zeker niet dringend.
  Voilà, totdaar het boomverhaal.
  Groetjes
  Ilse
  Woensdag 23 Februari 2011 om 10:06
 • Ann V. Ann V. Ilse, als de takken inderdaad dood zijn, dan kan je die rustig weghalen. (En anders doet dat een flinke stormwind dat op een keer wel...)
  Het zou echter best kunnen dat je boom niet meer voldoende voedsel vindt, en daardoor zelf al besloten heeft wat van zijn takken 'af te stoten'. Takken die dood zijn moeten immers niet meer gevoed worden...
  Vrijdag 4 Maart 2011 om 20:54
 • Ilse V. Ilse V. Beste Ann
  ik heb ondertussen ook besloten om gewoon de dode takken te verwijderen en dan zien we wel weer. In ieder geval bedankt voor de tip!
  Ilse
  Maandag 7 Maart 2011 om 18:52