Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Wouter V.als alternatief voor een geveltuin - en omdat er op het voetpad voor mijn huis altijd meer aarde ligt dan bij de buren - overweeg ik om in tussen de tegels van het voetpad bloemen of ander groen te zaaien. Wie heeft hier ervaring mee? Wat zaai ik best?
    Maandag 28 Februari 2011 om 17:06

5 reacties

  • Eddy C. Eddy C. Is het de bedoeling dat er op dat voetpad nog geregeld gewandeld wordt of hoe moet ik me dat voorstellen? Als dat nog gebruikt wordt kan je daar moeilijk bloemen gaan zaaien die nogal hoog worden.
    Maandag 28 Februari 2011 om 17:12
  • Wouter V. Wouter V. voetpad wordt inderdaad nog bewandeld. misschien kunnen stevige bloemen (geen idee welke) wel langs huis en langs straatkant. en dan tussen de betontegels iets dat tegen wat voetstappen kan. Mos is wellicht niet zo geschikt aangezien het voetpad de ganse dag pal in de zon ligt?
    Maandag 28 Februari 2011 om 17:42
  • Eddy C. Eddy C. Een plant die in mijn vorige woonplaats zich vrolijk uitzaaide tussen de kieren van stenen was Lavendel en die groeide daar zelfs beter dan op plaatsen waar hij geplant was. Zeker op een heel zonnige plaats zal hij het uitstekend doen. Ook de Erigeron annuus met witte madeliefjesachtige bloemen op hoge stelen zaaide zich daar ook overal goed uit net als zijn kleinere familiegenoot Erigeron karvinskianus. Ook Verbascums zouden het daar prima kunnen doen, net als stokrozen (Althaea rosea). De rode spoorbloem (Centranthus ruber) zal er ook zeker goed gedijen, net als Origanum Wat lage planten betreft kan je Thymus serpyllum, Cerastium, lage Phlox en Sedums gebruiken. Of misschien eens loopkamille (Anthemis nobilis 'Treneague' uitproberen op de meer belopen plaatsen.
    Maandag 28 Februari 2011 om 18:30
  • Wouter V. Wouter V. bedankt voor de tips!
    Maandag 28 Februari 2011 om 21:18
  • Eddy C. Eddy C. Graag gedaan Wouter! Hopelijk kan je er iets mee doen!-)
    Maandag 28 Februari 2011 om 21:20