MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • John u.ZO!!
  Vandaag gebruikt gemaakt van 't mooie weer.Maar nu een paar dilemma's, wellicht dat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen.
  Met de bosmaaier al 't dooie spul verwijderd, oa sleutelbloem Sedum.
  De maagdenpalm ook bewerkt dat komt hoop ik wel weer op.
  Nu graag uw visie, moet ik niet zo rigoreus te werk gaan? en moet ik de rommel laten liggen of opruimen?en mag ik met d bosmaaier ook over de ooievaarsbek gaan om verjonging te krijgen?
  BTW ; de tuin is te groot om met m'n knietjes alles te bewerken.
  Dinsdag 1 Maart 2011 om 17:27

3 reacties

 • Eddy C. Eddy C. John, het is de eerste keer dat ik hoor dat iemand met de bosmaaier de dode plantenresten verwijderd. Maar als dat voorzichtig gebeurt denk ik dat dat wel kan hoor. Ik weet wel dat sommige mensen met hun grasmaaier over de maagdenpalm gaan om hem terug wat lager te krijgen. Ik weet niet met welk soort mes je werkt op je bosmaaier maar ik veronderstel dat het afgemaaide spul wel wat vermalen is en dan zou het zeker kunnen blijven liggen. Grotere plantenresten van bv. grassen zou ik wel verwijderen want die verteren toch moeilijk. Als je de ooievaarsbek wilt verjongen dan zal je die toch moeten uitgraven en opnieuw in stukken steken want met de bosmaaier kan je alleen maar bovengrondse plantenresten verwijderen en da's nog iets anders dan verjongen. Dinsdag 1 Maart 2011 om 17:47
 • John u. John u. Duidelijk Eddy, mijn dank hiervoor Dinsdag 1 Maart 2011 om 17:49
 • Eddy C. Eddy C. graag gedaan John!-) Dinsdag 1 Maart 2011 om 18:35