MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Cedric   Kweepeer (Cydonia oblonga)

 • Cedric D.Hip hoi, de kweepeer boompjes die ik laatste late herfst heb gekregen beginnen te knoppen, ik heb er even voor gevreesd dat hun wortelgestel ferm aangetast was maar blijkbaar komen ze er toch goed door.
  Vrijdag 4 Maart 2011 om 15:36

3 reacties

 • Wouter C. Wouter C. Hoi tuinkabouter, ik wil je niet terleurstellen hoor maar wat het resultaat van beschadiging aan de wortels is kan je nu helaas nog niet zien. Je zal noq 1 à 2 jaar moeten afwachten om het definitieve resultaat te kennen. Dat de knoppen zwellen wil alleen maar zeggen dat jouw boom niet zó erg beschadigd is en voldoende reserves heeft om nu uit te lopen.
  Prettig weekend!
  Vrijdag 4 Maart 2011 om 20:20
 • Cedric D. Cedric D. Het is in ieder geval al stukken beter dan de kerselaars die we vorige lente gezet hebben, Al hoop ik dat die het dit jaar al iets beter doen dan vorig jaar. Maandag 7 Maart 2011 om 11:38
 • Wouter C. Wouter C. Probeer altijd zoveel mogelijk wortels intact te houden. Als het even kan, beter mét dan zonder kluit. En als het zonder kluit is moet je vooral oppassen dat de fijnste wortels niet uitdrogen. Een uurtje ergens op de grond laten liggen kan redelijk wat schade veroorzaken, zekers als een een beetje (koude) wind staat gaat het enorm snel. Goed afdekken dus of inkuilen als het planten een paar dagen moet wachten.
  Maandag 7 Maart 2011 om 13:09

1 tuinier vindt dit leuk

 • Eddy C. Eddy C. Vrijdag 4 Maart 2011 om 16:14