Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Carinekiki C.help?weet er iemand tips om wilde katten die hunne kaka in onze groententuin komen doen en niet ondergraven weg te houden?het is niet aangenaam,om nog te ploeteren met je vingers in t'zand...weet wel dat er bio-strooikorrels zijn,maar dat stinkt...ik heb nu omheiningdraad op de grond gelegd,maar dit is niet handig en demotiveert...
    Zondag 6 Maart 2011 om 23:14

9 reacties

  • Maarten C. Maarten C. Lijkt me zeer moeilijk, de losse aarde van een moestuin vinden ze net zo zalig.
    Ik betrap mijn eigen katten(+ die van de buurt) er ook elke keer op :(
    Katten houden naar het schijnt niet van Wijnruit (http://www.mijntuin.org/plants...) of knoflook (http://www.mijntuin.org/plants...). Mss helpt het om die hier en daar tussen te planten?
    Heb het zelf nog niet getest.
    Zondag 6 Maart 2011 om 23:32
  • Maarten C. Maarten C. Ik kwam hier net dit tegen http://cacaodoppen.com/, nog nooit van gehoord, zou blijkbaar voor allerlei problemen goed doen. Iemand hier ervaring mee?
    Maandag 7 Maart 2011 om 00:03
  • Hoow @. Hoow @. Int begin dat ik een kat had kreeg ik ook klachten van de buren, heb sindsdien altijd een stukje aarde als "buitenkattenbak" zorgt dat je het minstens wekelijks fijnharkt en schep nu en dan eens de drollen uit, wat zand inmengen kan ook helpen. Als dat stuk fijner ligt dan elk ander stuk gaan ze dat altijd voornemen, fijne losse aarde, ze kunnen er gewoon niet afblijven.
    Maandag 7 Maart 2011 om 08:51
  • Rik C. Rik C. paar lepeltjes oploskoffie rondstrooien, daar houden ze niet van.
    Maandag 7 Maart 2011 om 08:59
  • Carinekiki C. Carinekiki C. ik kreeg net info van iemand op mijn facebook account koffiegruis...en nu jouw tip,Rik dan ga ik zeker en vast proberen!
    mijn buurman met 4 katten heeft zo'n overdekte-mega-rijnzand-kattebak...maar als onze aarde is omgewoeld...is hun keuze snel gemaakt...
    die cacaodoppen lijken me goed voor tussen de vaste planten...knoflook hebben zowiezo vast in onze moestuin hier en daar...maar...
    alvast thanks!!
    Maandag 7 Maart 2011 om 11:14
  • Rosette B. Rosette B. Je kunt de kattenlast proberen te beperken tot een hoekje van je tuin door kattenkruid te planten. Daar zijn ze verzot op en als je dan de grond errond los houdt doen ze hun behoefte daar en wordt de hinder beperkt tot die omgeving. En de beste oplossing: neem een hond! Succes verzekerd. Ik heb geen hond genomen om de katten te verjagen maar sindsdien heb ik wel geen last meer. Af en toe is er nog eentje die het lef heeft om de tuin als passage te gebruiken en als dan de hond buiten is is het jachtseizoen geopend.
    Maandag 7 Maart 2011 om 12:37
  • Carinekiki C. Carinekiki C. ik heb zelf 4 katten-2 bakken die proper alles ondergraven...k'ga eens met oplos-koffie-gruis proberen...
    Maandag 7 Maart 2011 om 21:59
  • Hoow @. Hoow @. katten graven hun gevoeg onder op hun eigen territorium, als ze buiten dat eigen territorium komen graven ze niet onder. Als jouw katten bij de buren hun gevoeg zouden doen zouden ze het waarschijnlijk ook laten liggen.
    Je kunt jouw tuin foerageer territorium van andere katten laten worden door bv op verschillende plaatsen drinkwater te voorzien, maar als je zelf katten hebt is het niet zeker of dat lukt.
    Dinsdag 8 Maart 2011 om 08:47
  • Carinekiki C. Carinekiki C. overal staan in mijn tuin drinkplaatsen,vandaag een stuk gezaaid,daarna draad opgelegd,en ik zag één van mijn katten door de draad heen een putje graven met kaka ondergegraven,daar heb ik vrede mee,maar k'ga beginnen met koffiegruis,zou dat slecht zijn voor de bodem-zaad-plantjes?
    Zaterdag 19 Maart 2011 om 20:37