MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • John u.Even een herhaling van mn vraag eerder deze week, maar nu met foto's erbij!
  een paar vraagjes, ik wil wat coniferen verwijderen maar zijn in elkaar vergroeid. Betekend dat dat ik alles moet rooien of is er een andere oplossing?
  Ik zit ook met een kersenboom, en op plaatsen waaar die ge-ent is(?) zit een aangetaste plek. Wat moet ik er aan doen om niet de boom te verliezen? Kan ik 'm nu nog snoeien of is 't daar te laat voor?Dank!!
  Zaterdag 12 Maart 2011 om 11:25

2 reacties

 • Lieven G. Lieven G. John, jouw vraag over de kerselaar lijkt me iets voor Wouter, de Boomdokter. Dinsdag 29 Maart 2011 om 19:15
 • Wouter C. Wouter C. Hallo John,

  ik kan het niet helemaal zeker opmaken uit de foto maar het lijkt erop dat er gewoon extra weefsel zit rond de ent plaats. Waarschijnlijk mede door de plakoksel die ik denk te zien. Dat zorgt voor extra aanmaak op die plaats maar op zich geen enkel probleem. Begin er zeker niet in te snijden of zo (Een oude techniek maar slecht voor je boom).
  Dat er wat harsvorming is, is ook geen probleem, het is een natuurlijke reactie van de boom om mogelijke aantastingen van schimmels tegen te gaan.
  Het enige wat mogelijk kan gebeuren is het uitscheuren van één van de takken ter hoogte van die plakoksel. Plakoksel: oksle die niet vergroeid is met weefsel van hoofdtak en ingesloten schors heeft: zwakke plek!
  Een kerselaar hoef je ook niet persé te snoeien en als je hem snoeit dan doe je dat best in de ZOMER, jaja...

  Wat je coniferen betreft: je kan ze uit elkaar halen maar op die plaatsen zullen ze verdroogd en dus ros van kleur zijn. Coniferen maken quasi geen nieuwe scheuten aan
  Dinsdag 29 Maart 2011 om 22:21