MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aandachtspunten in januari

2347 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.


WINTERBEHANDELING Voer een winterbehandeling uit tegen spintmijten (wintereieren), bladluizen, dopluizen, schildluizen, wolluizen en wantsen op appelbomen, perenbomen en sierplanten (heesters en bomen). Gebruik hiervoor Sun Spray 7E op basis van paraffineolie.MOLLEN IN DE TUIN MEER INFO

SPINTMIJTEN BIJ KAMERPLANTEN MEER INFO

RATTEN EN MUIZEN Wanneer de temperaturen beginnen te dalen en naarmate het natter wordt in de tuin beginnen ze de weg naar binnen te vinden.

MEER INFOGROND IN DE SERRE De grond in een serre waarin volop groenten worden geteeld moet tijdig voorzien worden van aanvullende voedingsstoffen. Het kan ook nuttig zijn om de grond door te spoelen om te hoge zoutconcentraties te vermijden!

MEER INFOFRUITBOMEN WITTEN Om vorstscheuren in de stammen van fruitbomen te voorkomen kunt u ze 'witten'. MEER INFO

ZAAIKISTJES Straks gaan we weer volop aan de slag met (voor-)zaaien van groenten en bloemen. Om ziektes te vermijden kunnen we nu best gebruikte zaaikistjes en potjes ontsmetten. Dompel ze in warm water met een scheut van een desinfecterend middel (dettol).

KANKERPLEKKEN Kankerplekken bij appel- en perenbomen kunnen nu worden uitgesneden met een scherp mes.

KRULZIEKTE, TAKSTERFTE Na de bladval preventief een behandeling uitvoeren met antischimmelpap. Bij perzikbomen tegen krulziekte Bij kers, kriek en pruim tegen taksterfte MEER INFO

AARDAPPELEN Voorkom spruitvorming bij aardappelen gedurende de bewaring BARSPROUT  of GERMEX

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen